/ / / Французький багет

Французький багет - Це Смак

Французький багет - Це Смак
  • Інше
  • 75 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Оригінальний рецепт приготування пісного французького багета

А ви знали, що національна страва французький багет має певні встановлені характеристики. Наприклад, довжина виробу має становити 65 см, а вага — 250 г. Багет прийнято ламати руками, як це робили ще в Середні століття.

Перевірено особисто, кращі сухарики до супу готуються саме з багета. Ми вже не говоримо про ситний перекус у вигляді сандвічів. Так навіщо кудись йти і купувати, якщо багет можна приготувати вдома.
Оцінка 4.4/ Голосів 25

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно: 400 г
  • Дріжджі: 4 г
  • Сіль: 8 г
  • Вода: 300 мл

Як приготувати Французький багет - Це Смак

  1. Пшеничне борошно просіяти в глибоку ємність, змішайте її з сіллю. Дріжджі розчиніть у воді до однорідності. Вилийте рідину до борошна, замісити тісто ложкою.
  2. Накрийте ємність плівкою, залишити тісто на 15 хвилин. Через цей час знову перемішайте тісто. Воно повинно було піднятися в 2 рази. Накрийте його плівкою, залиште на годину.Французький багет
  3. Тепер знову перемішайте тісто ложкою і знову залиште на годину накритим харчовою плівкою. Через це час присипте стіл борошном, на нього викладіть тісто. Акуратно його вимісіть.
  4. Розділіть тісто на три частини. Кожну з них треба розкачати в кульку. Накрийте кульки пінкою, залиште на 20 хвилин. Далі кульки розтягніть, по черзі скрутіть рулетиками.Французький багет
  5. Присипте ковбаски з тіста з усіх боків борошном. Загорніть їх у чистий рушник, залиште на 10 хвилин відпочити. Потім викладіть їх на деко, вистелений пергаментом, зробіть надрізи.
  6. Готуйте багети в розігрітій до 240 градусів духовці 25-35 хвилин, поставивши на нижній рівень в каструлю водою. Скоринка повинна придбати золотисто-рум'яний колір.Французький багет
Подавайте до столу багет трохи остившими. Так його буде простіше нарізати. Французи готують з такої випічки класні сендвічі з вершковим маслом, сиром і шинкою. Також добре підійде часникове масло, варення або мед.
Такий багет ще називають крученим. Принцип приготування дивіться за посиланням. Готуйте і насолоджуйтеся смаком цієї пісної випічки. Приємного апетиту!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: