/ / / Домашній хліб в каструлі з 4 інгредієнтів

Домашній хліб в каструлі з 4 інгредієнтів - Це Смак

Домашній хліб в каструлі з 4 інгредієнтів - Це Смак
  • Інше
  • 60 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 5

Універсальний спосіб приготування повітряного домашнього хліба в каструлі

Для кого-то випічка — заборонена тема в кулінарії, для кого-то — справжня віддушина. Але будемо чесні, що може бути краще, ніж свіжоспечений хлібець? Мабуть, нічого. І якщо ви досі боїтеся, що у вас не вийде зробити ідеальне тісто, наш рецепт переконає вас в зворотньому. Домашній хліб в каструлі вийде з першого разу!

Так-так, для нашого хліба не потрібна ніяка спеціальна форма. Звичайна каструля — єдине, що вам знадобиться. Крім того, не обійтися без вашого терпіння і часу. Тісто буде підходити не менш 3 годин, а запікатися ще 45 хвилин. Причому дріжджовий колобок поміщається в гарячу каструлю. У цьому головна особливість нашої випічки. А в результаті виходить ароматний і повітряний домашній хліб з ніжним м'якушем і хрусткою скоринкою. Ідеально!
Оцінка 3.1/ Голосів 22

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно: 600 г
  • Вода: 2 скл.
  • Сіль: 1,5 ст. л.
  • Дріжджі: 7 г

Як приготувати Домашній хліб в каструлі з 4 інгредієнтів - Це Смак

  1. У мисці змішайте сухі дріжджі і воду. Гарненько перемішайте суміш і дайте настоятися протягом 5 хвилин.В окремій мисці змішайте борошно і сіль. Зробіть поглиблення і влийте готову опару в сухі інгредієнти.
  2. Замісіть тісто. Накрийте миску чистим рушником і дайте тісту 1,5 години, щоб вона підійшла. Через зазначений час злегка перемішайте тісто. Знову накрийте миску рушником і залиште тісто на 1,5 години.
  3. Готове тісто дістаньте з миски. Обімніть його на дерев'яній дошці, присипаній борошном. Далі змастіть оливковою олією миску і перекладіть в неї тісто.
  4. Дайте тісту ще 30 хвилин відпочити. В цей час помістіть каструлю в розігріту до 230 градусів духовку на півгодини.
  5. Обімніть тісто ще раз. Сформуйте калач і акуратно помістіть його в гарячу каструлю. Накрийте її кришкою і відправте в духовку на 45 хвилин при 230 градусах.Домашній хліб в каструлі з 4 інгредієнтів
  6. Готовий гарячий хліб дістаньте з каструлі. Обгорніть його чистим кухонним рушником і дайте 10 хвилин відпочити.
Домашній хліб в каструлі готовий. Від цього красеня просто дух захоплює! Впевнені, ви не пошкодуєте, приготувавши таку випічку. Подавайте хлібець з запалі з жару з вершковим маслом або домашньою сметаною. Приємного апетиту!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: