/ / / Вишня в сиропі

Вишня в сиропі - Це Смак

Вишня в сиропі - Це Смак
  • Інше
  • 60 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 5

Якщо закочувати вишню, то тільки так — в сиропі і без варіння! Виходить соковитою, майже як з гілки.

Від літа потрібно брати тільки найкраще: свіжі овочі і фрукти, пікніки з димною ноткою і вишню в сиропі. Варення, джеми і конфітюри прекрасні, але банку вишні — безсмертна класика. Спробуйте заготовити її за рецептом від «Це Смак» — без варіння, без кісточки.

Тільки свіжі ягоди, цукор і вода! Для цього рецепти домашньої вишні краще брати плоди побільше. Надалі їх буде зручно додавати в салати, випічку, тістечка, коктейлі та інші страви, які вимагають цієї непередаваною кисло-солодкою нотки.
Оцінка 4.7/ Голосів 13

Інгредієнти

  • Вишня: 1100 г
  • Цукор: 400 г
  • Вода: 250 мл

Як приготувати Вишня в сиропі - Це Смак

  1. Ретельно промийте і переберіть вишню — навіть маленька плямочка з гнільцой може змусити банку вибухнути.
  2. Видаліть з ягід кісточки. Сік, що залишився не зливайте, а замініть їм відповідну кількість води в рецепті, так сироп буде більш насиченим.
  3. Вимийте банки разом з содою і поставте в каструлю або глибоку сковороду. Розкладіть вишню по банкам порівну.Вишня в сиропі
  4. Готуємо сироп. Влийте в цукор воду з соком і тримайте на вогні до повного розчинення крупинок. Коли він закипить, зніміть пінку і вимкніть вогонь.
  5. Залийте вишню гарячим сиропом, а каструлю, в якій стоять банки, наповніть окропом на їх плечі. Проваріть ягоди протягом 10 хвилин і закрутіть банки стерильними кришками.Вишня в сиропі
З вишневого сиропу виходить відмінний компот. Щоб приготувати напій, просто розведіть сироп водою, щоб відрегулювати солодкість. Така вишня добре буде виглядати на торті або пирозі, її можна просто подати до чаю як оригінальний десерт. Збережіть наш рецепт соковитими ягодами на зиму, щоб не загубилися!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: