/ / / Житня закваска для хліба

Житня закваска для хліба - Це Смак

Житня закваска для хліба - Це Смак
  • Інше
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Як приготувати вічну закваску: змішай 100 г борошна і 100 г води. Готово!

У світі існує безліч запахів-бестселерів як запах нової книги або свіжоскошеної трави, але ніщо не зрівняється з ароматом свіжоспеченого хліба. Тепла скоринка, губчаста і волога м'якоть, тане в роті, — такими якостями може похвалитися не кожен магазинний батон хоча всі ми пам'ятаємо смак ранкового привізного хліба.

Житня закваска, про яку вам розповість редакція «Це Смак», вважається однією з найбільш корисних. Її також називають вічною закваскою по зрозумілій причині: нею можна користуватися нескінченно, тільки потрібно не забувати її підгодовувати борошном.
Оцінка 4.3/ Голосів 41

Інгредієнти

  • Житнє борошно: 100 г
  • Вода: 100 мл

Як приготувати Житня закваска для хліба - Це Смак

  1. Перший день. Змішайте борошно з теплою водою (бажано в дволітрової банку) і накрийте кришкою. Отриману суміш консистенції сметани залиште в теплому місці на добу. Поява бульбашок стане сигналом того, що пішов процес бродіння.
  2. День другий. Погодуйте закваску. Для цього влийте ще 100 мл теплої води і додайте 100 г борошна, перемішайте до однорідної консистенції і залиште ще на добу.Житня закваска для хліба
  3. День третій. Процес бродіння видно неозброєним оком: закваска збільшується в розмірах і сповнена бульбашок. Її запах не дуже приємний, але переживати не варто, так і повинно бути. Підгодуйте закваску в останній раз і поставте в тепле місце.
  4. День четвертий. Запах став кислуватим, закваска трохи зменшилася в розмірах і готова для приготування хліба. Візьміть стільки, скільки потрібно за рецептом, а залишок перемістіть в півлітрову банку з отворами в кришці.
  5. Зберігайте вашу заготовку в теплому місці, підгодовуючи раз на 12 годин. Якщо зберігати в холодильнику, годівля необхідна кожні 5-7 днів. Це дійсно вічна закваска!Житня закваска для хліба
На відміну від покупного, домашній хліб не пліснявіє, а черствіє, так і зберігається довше. Домашні дріжджі стануть відмінною заміною сухої (які піддають хімічній обробці на шкоду смаком і корисними властивостями), всі інгредієнти для свіжої випічки завжди будуть у вас під рукою. До речі, готування за допомогою живих натуральних дріжджів йде корінням в сиву давнину, коли їжу готували в печах. Спробуйте наш рецепт закваски для хліба і поділіться враженнями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: