/ / / Сир на водяній бані

Сир на водяній бані - Це Смак

Сир на водяній бані - Це Смак
  • Інше
  • 20 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 1

Сир в банку на водяній бані обставить будь-який покупний! Підкуповує ніжністю.

Домашній сир володіє особливим натуральним смаком, так би мовити, традиційним. В його свіжості та якості можна не сумніватися, а це вже велика перевага перед магазинним. Роблячи сир вдома ви можете контролювати його ніжність та соковитість, а щоб класичний спосіб приготування з підвішеною марлею не відбивав бажання готувати довгим очікуванням, редакція «Це Смак» підготувала швидкий рецепт сиру.

Сир на водяній бані виходить більш пружним, але для його приготування може підійти кефір не першої свіжості або кисле молоко. Безвідходне виробництво — девіз якої економії ресурсів. До того ж це дійсно найшвидший спосіб приготування.
Оцінка 4.3/ Голосів 7

Інгредієнти

  • Кефір: 1 л

Як приготувати Сир на водяній бані - Це Смак

  1. Застеліть дно каструлі тканиною і підготуйте кефір (або кисле молоко): перелийте її в банку, прикривши кришкою, або використовуйте тетрапак зі зрізаним верхом, накривши верх тарілкою.
  2. Поставте банку (або іншу ємність в залежності від масштабів виробництва) в каструлю і залийте її водою майже до верху.
  3. Доведіть воду до кипіння і вимкніть вогонь. Потім накрийте каструлю кришкою або, якщо остигло то в банку, підходящою мискою. Дочекайтеся повного остигання.
  4. Сир майже готовий! Процідіть вміст банки через сито або друшляк, після чого зберігайте його в холодильнику або відразу використовувати в готуванні.
Кисляк для сиру теж можна приготувати самостійно. Для цього залиште молоко на ніч, попередньо додавши в нього ложечку кисломолочного продукту — сметани або йогурту. Швидкий кисляк готується з молока і лимонного соку: при додаванні однієї-двох ложок воно вмить почне згортатися. Використовуйте будь-який зручний вам вихідний продукт з урахуванням, що 1 л вийде 200 г готового смачного сиру, а з нього —відмінні сирники!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: