/ / / Сметана з магазинного молока

Сметана з магазинного молока - Це Смак

Сметана з магазинного молока - Це Смак
  • Інше
  • 20 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Як приготувати домашню сметану з магазинного молока: міський варіант

Погодьтеся, не кожна магазинна сметана може називатися сметаною. Буває консистенція продукту і зовсім більше схожа на кисіль. Ну а за якісну сметану і доводиться платити в 2 рази більше.

Вихід — готувати сметану домашню! «Це Смак» пропонує міський варіант спеціально для тих, кому сільського молока, вершків купити ніде.

Молоко для приготування сметани вибирайте з найвищим відсотком жирності. Воно може бути пастеризованим, але не суперпастеризованним: краще зупинитися на тому, в якому мінімальний термін придатності. Магазинна сметана послужить закваскою — беріть найсвіжішу хорошої якості, можна в малій упаковці.
Оцінка 4.2/ Голосів 9

Інгредієнти

  • Молоко: 500 мл
  • Сметана: 2 ст. л.

Як приготувати Сметана з магазинного молока - Це Смак

  1. Молоко влийте в сотейник, нагрійте до температури 37– 40 градусів. Якщо нагрієте більше, доведеться остуджувати, так як бактерії живуть у теплій, але не гарячій середовищі.Сметана з магазинного молока
  2. Додайте до теплого молока сметану, ретельно перемішайте, щоб розчинилися всі грудочки. Перелийте суміш в чисту банку, укутайте кількома рушниками і залиште в теплі на ніч.Сметана з магазинного молока
  3. На наступний день сметана готова. Продукт можна перемістити в холодильник на зберігання.Сметана з магазинного молока
Домашню сметану з молока можна приготувати і з допомогою спеціальної бактеріальної закваски, яка продається зараз у багатьох великих магазинах і в Мережі. Дотримуйтеся простих інструкцій на упаковці — отримаєте відмінну сметану через добу. Вдалих вам кулінарних експериментів!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: