/ / / Домашня рікотта із сироватки

Домашня рікотта із сироватки - Це Смак

Домашня рікотта із сироватки - Це Смак
  • Інше
  • 20 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 4

Готуємо італійський делікатес в домашніх умовах: вершкова рікотта із сироватки

Італійці придумали чудову штуку: з сироватки, побічного продукту приготування сиру, вони роблять новий сир. Рікотта як і моцарелла, — ще одне італійське національне надбання. З цим сиром ніжною вершковою текстури готують равіолі, лазанья, різні закуски і десерти.

«Це Смак» пропонує приготувати чудову домашню рікотту із сироватки. У вас вийде ніжний, злегка солодкуватий вершковий сир (маскарпоне в домашніх умовах) без зайвих витрат.

Щоб смак рікотти був більш насиченим, додайте до сироватки молоко пожирніше, незбиране домашнє в ідеалі. Винний оцет можна замінити на яблучний. Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде близько 300 г рікотти.
Оцінка 4/ Голосів 9

Інгредієнти

  • Молочна сироватка: 5 л
  • Молоко: 1 л
  • Винний оцет: 4 ч. л.

Як приготувати Домашня рікотта із сироватки - Це Смак

  1. У великій каструлі змішайте сироватку з молоком, нагрійте на середньому вогні до 90 градусів. Влийте оцет, перемішайте, через 2 хвилини зніміть з вогню. Каструлю накрийте кришкою, залиште на ніч.Домашня рікотта із сироватки
  2. Глибоке сито або друшляк застелити марлею в 2 шари, встановіть над мискою. Перелийте в нього вміст каструлі і залишити стікати на кілька годин. Якщо немає сита або друшляка, сирні пластівці, що відокремилися від сироватки, можна зняти шумівкою і перекласти в застелену марлею форму з отворами.Домашня рікотта із сироватки
  3. Коли вся сироватка стече, сир готовий. Відправте його в холодильник на зберігання.Домашня рікотта із сироватки
Домашня рікотта чудово підходить для приготування легких бутербродів із зеленню і овочами, в якості начинки для здобної випічки і закусочних тарти. Спробуйте і приємного апетиту!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: