/ / / Сметана з молока в домашніх умовах

Сметана з молока в домашніх умовах - Це Смак

Сметана з молока в домашніх умовах - Це Смак
  • Інше
  • 20 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 4

Справжня хазяйська сметана з молока і масла: консистенція — відпад!

Сметана — один з найдавніших молочних продуктів. Найважливішу роль у приготуванні сметани відіграє основну сировину – молоко. Тому бажано придбати незбиране молоко на ринку жирністю не менше 3 %. Другим обов'язковим компонентом є закваска, яку можна купити в будь-якому магазині.

Багато рецептів тортів і печива вимагають присутності сметани в інгредієнтах. Проте вона не завжди доступна вдома. Тому самостійно приготовлена сметана в домашніх умовах — це швидке і просте рішення, а на смак продукт виходить набагато краще магазинної сметани.
Оцінка 3.5/ Голосів 6

Інгредієнти

  • Молоко: 350 мл
  • Вершкове масло: 200 г
  • Закваска: 15 г

Як приготувати Сметана з молока в домашніх умовах - Це Смак

  1. Розігрійте на повільному вогні в каструлі молоко жирністю 35 % та масло жирністю 825 %. Помішуйте до повного розчинення масла, не доводячи до кипіння.Сметана з молока в домашніх умовах
  2. Гарячу суміш перелийте в чашу блендера і збийте протягом 7-8 хвилин. Перелийте суміш у скляну банку, остудіть при кімнатній температурі і відправте в холодильник на ніч.
  3. Якщо ви все зробили правильно, то на поверхні вершків повинні з'явиться щільні згустки. Перемішайте вершки і вилийте їх в каструлю.
  4. Вершки прогрійте до температури парного молока (35-40 градусів), додайте закваску для сметани і гарненько перемішайте віночком до повного розчинення закваски.Сметана з молока в домашніх умовах
  5. Перелийте майбутню сметану в чисту скляну ємність і поставте в чашу мультиварки. Встановіть температуру 40 градусів і час приготування 6 годин 30 хвилин. Або готуйте на функції "йогуртниця" протягом 8 годин.
  6. Коли сметана заквасится, обов'язково поставте його в холодильник на 2-3 години.Сметана з молока в домашніх умовах
З наведеного набору інгредієнтів у вас вийде близько 500 мл продукту. В якості основи можна купити вже готові вершки на ринку. Чим вони жирніше, тим густіше буде домашня сметана. Вона прекрасно підійде до сиру, салатів, борщу, вареників або пельменів.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: