/ / / Рис з скоринкою

Рис з скоринкою - Це Смак

Рис з скоринкою - Це Смак
  • Другі страви
  • 50 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 5

Як приготувати рис по-перськи з золотистою скоринкою

Коли ви готуєте ситний обід для великої сім'ї, дуже важливо, щоб їжі вистачило на всіх, і всі залишилися задоволені. Тому ми приготували для вас рецепт незвичайного гарнір по-перськи, один вигляд якого викликає апетит.

Перський рис з скоринкою — основна страва, яку традиційно прийнято подавати, коли в будинок приходять гості. Золотисту скоринку, устилающу дно рису, називають «тахдиг». Її готують з лаваша, однак іноді його роблять із інших продуктів, наприклад, з тонких слайсів картоплі.
Оцінка 5/ Голосів 71

Інгредієнти

  • Рис: 500 г
  • Соняшникова олія: 1 ст. л.
  • Шафран: 0,5 ч. л.
  • Лаваш: 1 шт.
  • Вода: 6 ст. л.
  • Сіль: за смаком

Як приготувати Рис з скоринкою - Це Смак

  1. Рис промийте кілька разів, поки вода не стане прозорою. Залийте рис чистою водою, щоб вона покривала крупу на 5 см. Додайте сіль і масло, перемішайте. Залиште рис на 1-2 години настоятися. Це потрібно, щоб рис став повітряним.Рис з скоринкою
  2. Поставте на рис вогонь, накрийте кришкою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Варіть протягом 6-8 хвилин на середньому вогні до напівготовності.
  3. Процідіть рис через сито, злегка промийте водою, повністю злийте всю воду.
  4. Для шафранової води змішайте шафран в чашці з 6 ст. л. гарячої води.
  5. Для скоринки змастіть дно каструлі маслом, нагрійте на середньому вогні, потім зменшіть вогонь. Додайте 2 ст. л. шафранової води і посоліть. Потім з лаваша зробіть 2 тонких пласта діаметром трохи більше, ніж дно вашої каструлі. Застеліть дно каструлі лавашем так, щоб утворилися бортики.Рис з скоринкою
  6. Покладіть рис в каструлю з дном з лаваша. Рівномірно розподіліть. Оберніть кришку чистим ватяним рушником так, щоб піднімався пар вбирався в тканину. Накрийте каструлю і поставте рис на маленький вогонь, тушкуйте 20-30 хвилин. Коли скоринка зарум'яниться, можете вимкнути вогонь.Рис з скоринкою
  7. Коли рис буде готовий, змішайте 2 ст. л. готової крупи з залишиками шафранової води і відкладіть в сторону.
  8. Щоб дістати рис, промийте дно каструлі холодною водою, не перевертаючи каструлю. Потім зніміть кришку і покладіть на каструлю плоске блюдо, переверніть каструлю, злегка постукайте по дну і зніміть її. Рис повинен виглядати, як пиріг.
  9. Перед подачею прикрасьте верхівку скоринки рисом в шафрановій воді, який ви приготували раніше.
Для страви в ідеалі потрібно використовувати рис басматі. До такого гарніру відмінно підійде будь-яке м'ясо, тушковані або запечені овочі. Завдяки незвичайній шафрановій воді рис придбає незвичайний аромат. Приємного апетиту!

Сподобалося?! Поділися з друзями!

Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: