/ / / Запечена картопля з рибою

Запечена картопля з рибою - Це Смак

Запечена картопля з рибою - Це Смак
  • Другі страви
  • 45 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 1

Як приготувати запечену картоплю з соусом з лосося

Більше 3 століть картопля живе на слов'янських землях і користується величезною популярністю в усьому світі. Страви з картоплі настільки багато, що навіть сама недосвідчена господиня зможе відшукати рецепт, який виявиться їй по плечу. Сьогодні «Зі смаком» розповість, як приготувати запечену картоплю з незвичайним соусом.

Ця чудова страва — приклад ідеального поєднання продуктів. Гаряча розсипчаста картопля просочується маслом, а доповнює цей тандем холодний соус з лосося та сметанки. Рибу можна легко замінити більш бюджетним варіантом, наприклад оселедцем. Для запеченої картоплі зі сметанним соусом рекомендуємо використовувати коренеплоди кремових сортів, які добре розварюються.
Оцінка 4.8/ Голосів 35

Інгредієнти

  • Картопля: 2 шт.
  • Лосось: 30 г
  • Вершкове масло: 40 г
  • Суміш перців: 1 щіпка

Як приготувати Запечена картопля з рибою - Це Смак

  1. Ретельно промийте картоплю, проколіть виделкою в декількох місцях. Загорнути у фольгу і випікайте протягом 1 години при температурі 180 градусів.Запечена картопля з рибою
  2. У цей час приготуйте соус для фарширування. Подрібніть кріп, дрібно поріжте рибу, з'єднайте всі разом зі сметаною. Додайте суміш перців в соус і добре перемішайте.Запечена картопля з рибою
  3. Вийміть картоплю з духовки, розгорніть фольгу і видаліть верхню частину шкірки. Злегка розімніть картоплю виделкою, потім додайте олію. Коли масло вбереться, розімніть овоч ще раз.
  4. Викладіть зверху рибно-сметанний соус і відразу подавайте страву до столу. Не прибирайте фольгу, вона зможе довше зберігати тепло.
Така основна страва відмінно підійде для святкового столу, так як його зручно подавати порційно і воно прекрасно виглядає. Посипте готову картоплю дрібкою цедри лимона, щоб страва стала ще більш пікантною. Приємного апетиту!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: