/ / / Грецький хліб

Грецький хліб - Це Смак

Грецький хліб - Це Смак
  • Інше
  • 50 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 8

Як приготувати грецький дріжджовий хліб без замісу: рецепт з фото

Грецька кухня славиться не тільки великою кількістю сиру, масла і морепродуктів. Греки віртуозно печуть хліб, різновидів якого налічується велика кількість.

Сьогодні ми розповімо про рецепт грецького хліба, який готується не зовсім звичним чином, але поєднує в собі всього 4 компоненти. Спробуйте приготувати таке частування в домашніх умовах — це не так важко, як здається.
Оцінка 3.1/ Голосів 21

Інгредієнти

  • Вода: 340 мл
  • Пшеничне борошно: 500 г
  • Сіль: 1 ч. л.
  • Дріжджі: 9 г

Як приготувати Грецький хліб - Це Смак

  1. Змішайте борошно, сіль і сухі дріжджі. Помішуючи, вливайте воду, попередньо підігрів її приблизно до 50°С. У вас повинна вийти однорідна маса.
  2. Накрийте тісто і на 45 хвилин поставте його в тепле місце. Тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази або навіть більше.Грецький хліб
  3. Помістіть каструлю з кришкою в духовку, включіть її на 250°С. Тепер приступайте до формування хліба.
  4. Присипте борошном робочу поверхню, наведіть на неї тісто і трохи присипте її борошном. Зберіть тісто лопаткою і знову присипте борошном.
  5. Розправте тісто в прямокутник, трохи присипте борошном. Складіть тісто зліва до середини з вузької сторони, а праворуч накиньте на складену частину. Тепер присипте борошном і складіть ще два рази. Повторіть три рази.Грецький хліб
  6. Сформуйте з тіста кулю, переверніть складанням вниз, присипте борошном і рівномірно розгладьте її. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин.
  7. Дістаньте з духовки каструлю, киньте в неї хліб і ножем зробіть Х-подібний надріз зверху.Грецький хліб
  8. Знизьте температуру до 200°С і поставте в неї каструлю без кришки. Випікайте 20 хвилин.
Можете подавати грецький хліб з будь-якими стравами або навіть використовувати його як ємність для гарніру. Для цього зріжте верхню частину хліба і видаліть м'якоть.
Приємного апетиту!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: