/ / / Креветочний порошок

Креветочний порошок - Це Смак

Креветочний порошок - Це Смак
  • Інше
  • 60 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 5

Неймовірно ароматна домашня приправа з креветочных очисток

Креветки на нашому столі — вкрай рідкісний гість. Але якщо вам пощастило придбати трохи цього морського делікатесу у неочищеному вигляді, то було б блюзнірством вжити лише креветочні хвостики і викинути панцирі і голови. Якщо все свідоме життя ви відправляли очищення у відро для сміття, котику або курочка, то швидше за все ви перестанете це робити, прочитавши цю інформацію! Редакція «Це Смак» представляє вам рецепт креветочної приправи, для якої вам знадобиться все що залишилося після лушпиння і варіння ракоподібних.

Креветочний порошок робить смак багатьох страв ще більш приємним, надаючи їм аромат креветок. Його можна класти в супи, рис, локшину, другі страви з риби та морепродуктів. Сушені креветочні панцирі додають в страву тайської кухні з них роблять ніжні паштети і соуси. Однак його застосування залежить від вашої фантазії і смакових уподобань. Для приготування креветочного порошку підійдуть креветки будь-якого розміру. Самі маленькі креветки-насіння можна приготувати разом з м'ясом всередині, якщо не хочете їх чистити.
Оцінка 4.3/ Голосів 3

Інгредієнти

  • Креветки: 300 г
  • Вода: 600 мл
  • Сіль: 1 ч. л.
  • Лимон: 0,5 шт.

Як приготувати Креветочний порошок - Це Смак

  1. Відваріть креветки в солоній воді протягом 2-3 хвилини. Чим менше креветки, тим менше часу потрібно на їх варіння. В цей час зріжте у лимонній цедрі білий шар, саму цедру дрібно наріжте.
  2. Злийте воду і видаліть хвостики. Використовуйте їх в стравах з креветками, наприклад, обсмажте в часниково-вершковому соусі. Залишилися панцирі і голови складіть на сухе деко разом з лимонною цедрою і відправте в розігріту до 150 градусів духовку на 25 хвилин.Креветочний порошок
  3. Висохлу сировину подрібніть в кавомолці або кухонному комбайні до стану борошна. Пересипте в чисту суху банку з кришкою.Креветочний порошок
Поласували креветками? Не поспішайте викидати очищення, а приготуйте ароматний порошок і використовуйте його в якості спеції до будь-якої готової страви з м'яса, птиці, риби, морепродуктів і для гарнірів з круп або овочів. Порошок з креветок можна зробити більш насиченим і гострим, якщо додати у вже готову приправу імбирний порошок або сушений часник. Ось, виявляється, наскільки панцирі креветок можуть бути корисними!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: