/ / / Перловка на молоці

Перловка на молоці - Це Смак

Перловка на молоці - Це Смак
  • Другі страви
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 2

Перловка за Похльобкін. «Крупу потрібно варити 6 годин!» — наполягав вчений і був абсолютно правий.

Найбільший знавець російської кулінарії Вільям Васильович Похльобкін став справжнім збирачем кулінарних шедеврів української і російської, молдавської та білоруської, вірменської і азербайджанської, грузинської та прибалтійської кухонь. Під його чуйним керівництвом приготування стало справжньою творчістю. Як виявилося, існує стільки тонкощів і нюансів, простих правил і давніх традицій! Чого тільки коштує перловка за Похльобкін.

Так, найчастіше перловка не входить в список наших улюблених круп. Але вчений стверджує, що це лише тому, що ми не знаємо, як правильно приготувати перловку на молоці: «Перловка належить до того виду каш, який одностайно не люблять усі. «Мужицький рис як її презирливо величають. В основному ми зустрічаємося з нею в супах, де вона самотньо плаває, загубившись серед картоплі, моркви, цибулі та інших овочів»
Оцінка 3/ Голосів 2

Інгредієнти

  • Молоко: 2 л
  • Вершки: 100 мл
  • Перлова крупа: 200 г
  • Вершкове масло: 20 г
  • Сіль: 1 ч. л.

Як приготувати Перловка на молоці - Це Смак

  1. Залийте крупу 1 л холодної води. Залиште мінімум на 10 годин. Потім злийте воду.
  2. Підігрійте молоко до 40 °С. Залийте їм перловку. Додайте сіль. Варіть в емальованій ємності на повільному вогні, не накриваючи ємність кришкою.
  3. Наповніть велику ємність водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь.
  4. Коли молоко закипить, почекайте ще 5 хвилин. Після накрийте кришкою. Зніміть з вогню і перенесіть у велику каструлю з киплячою водою. Завдяки такій водяній бані каша не підгорить, а молоко не втече.
  5. Якщо ви переживаєте, що із-за такого способу приготування на вашій кухні утворюється багато пари, каструлю з перловкою можна просто накрити кришкою і відправити в духовку при 110 °С на 6 годин.
  6. Зніміть кашу з вогню або дістаньте з духовки (в залежності від обраного вами способу приготування). Дайте постояти 10 хвилин під кришкою. Пересипте кашу в фаянсову ємність. Додайте вершки жирністю 22 % та вершкове масло. Розмішайте перловку з молоком до однорідності.
«Передбачаю крики: «Неймовірно!», «Жахливо довго!», «Хто ж це буде робити?» — і тому подібні. Не треба панікувати: вся реальна витрата часу на приготування перлової каші практично зводиться до якоїсь десятки хвилин. Решту часу перлова каша «робить все сама». Збережіть рецепт перловки на молоці і переконайтеся, що проста крупа може бути неймовірно смачною.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: