/ / / Вишневий компот на зиму

Вишневий компот на зиму - Це Смак

Вишневий компот на зиму - Це Смак
  • Напої
  • 60 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 8

Насичений вишневий компот смачніше покупного соку! Взимку відлітає банка за банкою.

З ягодами і фруктами, солодкий і кислий — такий різний, але завжди смачний. А яким ви запам'ятали бабусин компот? Адже саме з цим напоєм ми зустрічали в дитинстві Новий рік, поки дорослі піднімали келихи шампанського. Тільки зараз насправді розумієш, який же смачний цей вишневий компот!

Комусь він імпонує як прохолодний напій, а інші попивають його теплим як чай. Вишневий компот на зиму ми готуємо десятиліттями, тому-то попит буде завжди. Сьогодні поділимося з вами самим елементарним рецептом цього напою. Мотайте на вус, щоб було чим узимку ласувати!
Оцінка 4.6/ Голосів 47

Інгредієнти

  • Вишня: 800 г
  • Цукор: 250 г
  • Вода: 3 л

Як приготувати Вишневий компот на зиму - Це Смак

  1. По-перше, варто відзначити, що інгредієнти вказані на одну порцію продукту, тобто одну 3-літрову банку. Вишні бажано використовувати стиглі і без пошкоджень.
  2. Приступаємо до готування. Ретельно промийте плоди. 2-3 рази буде достатньо. Потім дайте їм самостійно просохнути. Тим часом стерилізуйте банки і кришки.Вишневий компот на зиму
  3. Сухі вишні пересипте в банку. Засипте їх 250 г цукру. Цього достатньо, щоб узвар був в міру солодким. Залийте інгредієнти окропом до верху.
  4. Банку закатаю, поставте на бік і покатайте по підлозі. Цукор повинен розчинитися. Потім переверніть банку догори дном, укутайте теплою тканиною.Вишневий компот на зиму
Коли напій в банці повністю охолоне, перенесіть його в підвал або комору. Відкривати компот радимо через пару місяців. Тоді він гарненько настоїться, стане ідеальним для подачі. Вишневий компот відмінно втамовує спрагу і замінить на святковому столі будь-яку солодку воду. До того ж він ще і дуже корисний!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: