/ / / Квас без дріжджів в домашніх умовах

Квас без дріжджів в домашніх умовах - Це Смак

Квас без дріжджів в домашніх умовах - Це Смак
  • Напої
  • 10 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Як приготувати смачний квас без дріжджів: ідеальний для окрошки!

Зовсім скоро літо, тому потрібно згадувати і дізнаватися рецепти кращих охолоджувальних напоїв. Безперечно, лідируючі позиції займає квас. Цей натуральний напій вже став символом літа. Ми розповімо, як приготувати квас без дріжджів в домашніх умовах У вас завжди буде можливість освіжитися улюбленим напоєм.

Не можна сказати, що це повністю бездріжджовий квас, тому що в ньому використовують родзинки. На ньому знаходяться дикі дріжджі, тому не мийте сухофрукт перед приготуванням напою. Беріть суміш сухарів із пшеничного і бородінського хліба, термін придатності якого не перевищує 3 днів.

Будьте уважні при виборі банки для приготування домашнього квасу. Після того, як ви заллєте сухарі з родзинками водою, повинно залишитися трохи місця для бродіння. Якщо ви використовуєте ємність меншого або більшого розміру, пропорційно змінити кількість інгредієнтів. Квас без дріжджів відмінно освіжає навіть в самий жаркий день!
Оцінка 4.1/ Голосів 26

Інгредієнти

  • Вода: 3 л
  • Сухарики: 200 г
  • Цукор: 80 г
  • Родзинки: 40 г

Як приготувати Квас без дріжджів в домашніх умовах - Це Смак

  1. Змішайте сухарі, цукор і родзинки. Залийте кип'яченою водою, охолодженою до 30 °С. Закрийте банку марлею і залиште в теплі на 2 дні.
  2. Процідіть квас і спробуйте його на цукор. Якщо квас недостатньо солодкий, додайте ще трохи цукру.Квас без дріжджів в домашніх умовах
  3. Перелийте квас в пляшку. За бажанням додайте кілька родзинок. Надішліть пляшки в холодильник мінімум на добу.Квас без дріжджів в домашніх умовах
Якщо ви перелили квас в пластикову пляшку, перевірте її через 10-12 годин. Пляшка може бути дуже щільною і роздутою. В такому випадку трохи прочиніть кришку, щоб вийшло зайве повітря. Заодно можна спробувати квас. Якщо у смаку квасу без дріжджів не вистачає різкості, додайте ще кілька родзинок.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: