Джем з айви - Це Смак

Джем з айви - Це Смак
  • Десерти
  • 110 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Рецепт ароматного варення з айви: густий-густий, з неповторними кисло-солодкими нотками! Дуже схожий на мармелад.

Айва — самий осінній фрукт, ароматний, з яскраво-жовтою щільною шкіркою. У свіжому вигляді вона тверда і терпко-кисла, зате в приготованому вигляді айва буквально перетворюється. Після запікання або варіння жорстка м'якоть перетворюється в кисло-солодкому рожевому пюре з дрібними крупинками, як у груші.

Якщо варення і джеми із слив, яблук, груш вже поповнили свій арсенал заготовок, беріться за айву! Це один з кращих плодів для варіння густих джемів і повидло. З-за високого вмісту пектину айва при швидко перетворюється в драглисту масу.

Джем з айви виходить надзвичайно ароматним, дуже схожим на мармелад. Приємно, що рецепт не потребує великої кількості цукру. Додаванням паприки, часникового порошку і ароматних трав смак легко скоригувати у бік кисло-солодкого соус до м'яса і птиці.
Оцінка 3.9/ Голосів 27

Інгредієнти

  • Айва: 2,5 кг
  • Цукор: 300 г
  • Вода: 2 скл.

Як приготувати Джем з айви - Це Смак

  1. Промиту айву розріжте на четвертинки, видалити насіння. М'якоть наріжте подрібніше, складіть у товстостінну каструлю, слідом влийте воду.
  2. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть вміст до кипіння. Варіть при періодичному помішуванні, поки вода не випарується. Додайте цукор.
  3. Варіть до розм'якшення айви і розчинення цукру. Зніміть каструлю з вогню, вміст пюрируйте.
  4. Отриману масу ще раз доведіть до кипіння і відразу ж розлийте по стерилізованим банкам. Банки закрийте, переверніть, укутайте. Залиште до охолодження.Джем з айви
Крім чудових смакових якостей, джем з айви має здатність поліпшувати травлення і роботу серцево-судинної системи. Приємного апетиту і будьте здорові!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: