/ / / Трюфельний рулет

Трюфельний рулет - Це Смак

Трюфельний рулет - Це Смак
  • Десерти
  • 50 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 8

Як приготувати трюфельний рулет — розкішний десерт ресторанного рівня

В куховарській книзі кожної господині є десерт, на який потрібно витратити більше часу, ніж зазвичай. Однак це окупиться з лишком, як тільки вона подасть цю солодкість гостям. Хтось пече київський торт, а хтось-«Захер». Ми ж вам пропонуємо взяти на озброєння трюфельний рулет!

Трюфельний рулет — надзвичайно ніжний і вишуканий десерт, який легко вразити і порадувати. До всього іншого для його приготування ви можете використовувати зроблені власними руками цукерки — шоколадні трюфелі. Тож бажаємо вам натхнення в цьому процесі!
Оцінка 5/ Голосів 67

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно: 300 г
  • Кефір: 120 мл
  • Яйце: 2 шт.
  • Часник: 5-6 зуб.
  • Кріп: 1 пуч.
  • Сіль: 1 ч. л.
  • Сода: 0,5 ч. л.

Як приготувати Трюфельний рулет - Це Смак

  1. Для початку візьмемося за бісквіт. Борошно, розпушувач і какао просіяти в миску і перемішайте. Білки відокремте від жовтків, додайте щіпку солі і збивайте міксером в міцну піну, поступово додаючи цукор.
  2. Далі по одному додайте жовтку, зменшивши швидкість міксера. В кінці пересипте в ємність сухі інгредієнти і акуратно перемішайте всі лопаткою. Вистеліть деко пергаментним папером.Трюфельний рулет
  3. Налити на деко шоколадне тісто, розрівняйте його по всій поверхні. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Готовність бісквіта перевірте сірником. Вона повинна залишитися сухою.
  4. Тим часом розкладіть на робочій поверхні чисту тканину, присипте її ванільним або звичайним цукром. Готовий бісквіт викладіть на тканину нижньою частиною догори. Швидко скрутіть його в рулет і залиште остигати.Трюфельний рулет
  5. Тепер приготуємо крем. Цукерки і темний шоколад поріжте на дрібні шматочки. Налити в сотейник 200 мл вершків 30%-ї жирності і розігрійте, не даючи закипіти. Вимкніть вогонь і перекладіть в сотейник цукерки з шоколадом.
  6. Ретельно перемішуючи, розтопіть їх у вершках. Можете поставити знову на невеликий вогонь. А якщо все ж залишилися тверді шматочки, перетріть крем через сито. Далі дайте масі охолонути і поставте її в холодильник на ніч.Трюфельний рулет
  7. Ранок не забудьте родзинки залити ромом і розігріти до кипіння. Потім зніміть його з вогню, міцно закрийте і залиште на півтори години постояти. Далі процідіть родзинки, просушіть його паперовим рушником. Рідину збережіть.
  8. Охолоджену трюфельну масу на низькій швидкості міксера змішайте з маскарпоне. У вас вийде тугий однорідний крем, який треба вмішати родзинки. Розгорніть бісквітний рулет.Трюфельний рулет
  9. Останній промочіть ромом від ізюму, нанесіть на нього трюфельний крем по всій поверхні. Далі знову скрутіть бісквіт в рулет і залиште в холодильнику на годину.
  10. Тим часом приготуйте глазур. Молочний шоколад поломайте на дрібні шматочки. Вершки нагріти до кипіння, зніміть з вогню і додайте до них шоколад. Помішуючи лопаткою, розтопіть суміш.Трюфельний рулет
Нанесіть глазур на рулет зигзагами або іншим довільним малюнком. Потім ще на пару хвилин заховайте в холодильник і вуаля! Розкішний святковий рулет готовий. Нарізуйте скибочками товщиною в кілька сантиметрів і подавайте до чаю. Приємного вам і вашим гостям апетиту!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: