/ / / Овочева приправа

Овочева приправа - Це Смак

Овочева приправа - Це Смак
  • Інше
  • 60 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 3

Приправа «5 овочів»: тільки натуральні продукти без консервантів та підсилювачів смаку

Всі знайомі з пакетиками овочевої універсальної приправи з полиць магазинів — незамінна річ на кухні цілий рік. Ложку сухих прянощів кладуть в основному в бульйони, супи, соуси, рагу, відварну картоплю, макарони, пельмені.

Істотний її недолік у тому, що виробники часто постачають такий мікс овочів підсилювачами смаку, консервантами, штучними ароматизаторами та пальмовою олією. Однак приготувати абсолютно безпечну і більш того, корисну приправу можна абсолютно без праці в домашніх умовах.

Сушені овочі смачніше, ніж свіжі, зберігають в собі всі корисні мікроелементи, клітковину та вітаміни. Тепер звичні страви «зазвучать» по-новому: мелені овочі делікатно і оригінально збагачують смак продуктів. Натуральна овочева приправа на зиму простіше і швидше виходить у електросушарці (дегидраторе), але ви також можете скористатися духовкою.
Оцінка 4.5/ Голосів 45

Інгредієнти

  • Корінь селери: 1 шт.
  • Морква: 2 шт.
  • Цибуля: 2 шт.
  • Часник: 10 зуб.
  • Петрушка: 1 пуч.

Як приготувати Овочева приправа - Це Смак

  1. Корінь селери, моркви, цибулі, головку часнику очистіть від шкірки і лушпиння. Пучок петрушки промийте і обсушіть паперовим рушником. Овочі наріжте тонкими пластинками (2-3 мм) гострим ножем.Овочева приправа
  2. Викладіть селеру і моркву на нижні яруси електросушарки, де температура трохи вище. Часник, цибулю і зелень сушіть на верхніх ярусах.Овочева приправа
  3. Накрийте прилад кришкою, виставте температуру 40 градусів і сушіть овочі 12-18 годин. Слідкуйте за зеленню, адже вона сохне швидше. Відсік з нею потрібно буде прибрати, як тільки петрушка повністю висохне.
  4. Повністю висохші овочі складіть в чашу блендера і подрібніть на високій швидкості до стану крихти. Просушіть її на паперовому рушнику протягом 2 годин, щоб приправа не зім'явся і не відсирів.Овочева приправа
  5. Пересипте приправу в чисту суху банку і надіньте капронову кришку.Овочева приправа
Тепер, коли у вас не буде вистачати часу на те, щоб накришити овочі, у вас завжди під рукою буде своя приправа. Чудова ароматна приправа до супу, оформлена в гарній баночці, може стати відмінним сувеніром для друзів і родичів. Сушити можна і в духовці з відкритими дверцятами при тій же температурі. Мінус в тому, що це енергозатратно, дискомфортно і ступінь готовності овочів визначати доведеться самому. Приготуйте домашні спеції поки в літній сезон достаток свіжих і дешевих продуктів!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: