/ / / Карпатська наливка

Карпатська наливка - Це Смак

Карпатська наливка - Це Смак
  • Напої
  • 15 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Як приготувати ягідну наливку «Різдвяну» просто у себе вдома

Карпатська різдвяна наливка — традиційний напій із Західної України. І ви будете здивовані, але готується цей нектар більше ніж півроку! Але не варто лякатися, адже для цього вам не потрібно стояти цілими днями біля плити. Достатньо лише зрідка підкидати свіжі інгредієнти в ємність. У підсумку під Різдво карпатські хазяєчки дістають до столу 10-12 літрові бутлі.

Карпатська наливка готується з початку червня і до самого Різдва. По міцності вона нагадує горілку, за смаком — лікер, а по запаху — молоде вино. Рецепт цього напою занадто простий, щоб його записувати, але ось формула приготування обов'язкова. Саме від неї залежить, чи вийде у вас наливка.
Оцінка 3.5/ Голосів 28

Інгредієнти

  • Полуниця: 1 скл.
  • Цукор: 1 скл.
  • Спирт: 1 скл.

Як приготувати Карпатська наливка - Це Смак

  1. Зрілу полуницю промийте і видаліть хвостики. Висипте її в пластиковий або краще в скляний бутель, засипте цукром і залийте спиртом.
  2. Закрийте ємність і поставте в темне місце настоюватися. Час від часу, у міру дозрівання інших фруктів і ягід, додавайте їх до настоянці, зберігаючи пропорції 1 : 1 : 1.Карпатська наливка
  3. Настоянка буде готова до вживання ближче до зимових свят.
Особливість цього рецепту в тому, що у кожної господині в кінцевому результаті повинен вийти свій унікальний напій. Традиційна різдвяна настоянка робиться з усіх літньо-осінніх ягід: вишні, малини, чорниці, ожини, винограду та інших. Тому важливо зберігати пропорції інгредієнтів, щоб ягоди не перебили смак один одного. До речі, вам напевно сподобається вишнева наливка. А ви коли-небудь пробували робити такий напій? Який смак вам по душі? Діліться своїми уподобаннями в коментарях!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: