/ / / Квас з цикорію

Квас з цикорію - Це Смак

Квас з цикорію - Це Смак
  • Напої
  • 4 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Домашній квас зі смаком з дитинства: ми за таким до бочки бігали

З чого тільки не роблять домашній квас! Деколи складно уявити, що смачний освіжаючий напій отриманий з абсолютно несподіваних інгредієнтів: з буряка, кави, березового соку, та навіть з рису. Серед безлічі методів приготування хмільного напою ми виявили щось оригінальне — рецепт квасу з цикорію. Оригінальний продукт володіє приємним горіховим відтінком, незвичайним ароматом і пряним смаком з легкою гіркуватістю.

Це справді нове слово в класичній рецептурі! Квас з цикорію багатий вітамінами, органічними кислотами, мінералами, чудово втамовує спрагу в спекотну погоду. Він буде корисний при дисбактеріозі, гастриті зі зниженою кислотністю і ослабленні чоловічій силі. Так як це ферментований продукт, то він надає неоціненну користь для мікрофлори шлунка і кишечника.

Квас з цикорію в домашніх умовах, рецепт квасу з цикорію.
Оцінка 4/ Голосів 87

Інгредієнти

  • Вода: 5 л
  • Цикорій: 2 ст. л.
  • Лимонна кислота: 1 ч. л.
  • Цукор: 500 г
  • Сухі дріжджі: 1,5 ч. л.

Як приготувати Квас з цикорію - Це Смак

  1. У каструлю з 5 літрами холодної води додайте всі інгредієнти, крім сухих дріжджів. Перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  2. Зніміть каструлю з вогню і обов'язково дайте рідині охолонути приблизно до температури 40 градусів, щоб дріжджі не загинули. Наберіть трохи теплого розчину з каструлі в окрему ємність і розведіть в ній дріжджі, потім вилийте в каструлю.Квас з цикорію
  3. Ретельно перемішайте, накрийте каструлю кришкою і поставте в тепле місце на 3-4 години. Як тільки ви побачите на поверхні піну — квас готовий. Якщо піни недостатньо, то залиште ємність ще на ніч в теплі.Квас з цикорію
  4. Напій розлийте по пляшках і охолодіть.
Якщо ви віддаєте перевагу магазинний квас, але непогано було б знати, як вибрати якісний напій. Але ми все ж рекомендуємо готувати квас з цикорію в домашніх умовах самостійно і не витрачатися на пляшки з невідомою рідиною всередині. Особливо, якщо існує надшвидкий спосіб приготувати квас не більше, ніж за 30 хвилин по цьому рецепту!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: