/ / / Твердий сир з сиру

Твердий сир з сиру - Це Смак

Твердий сир з сиру - Це Смак
  • Закуски
  • 30 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 4

Як перетворити сир в сир «Литовський» за 10 хвилин: дітей від нього за вуха не відтягнеш!

Це трапляється з кожним — в якийсь момент життя починаєш шукати рецепт твердого сиру і розумієш, що там потрібен якийсь сичужний фермент, якась особлива температура, і взагалі — його потрібно варити. Так люди і стають такими сироварами, не дізнавшись, що можна обійтися і без всієї цієї мороки. Як виявилося, приготування сиру можливо за 10 хвилин. І не якогось сиру, а самого цього, твердого.

«Це Смак» ділиться рецептом сиру з сиру, який називають литовським. Він виходить характерного жовтуватого кольору і готується всього з двох інгредієнтів. Другий з них — звичайне вершкове масло. Але ні в якому разі не маргарин!
Оцінка 3.7/ Голосів 21

Інгредієнти

  • Сир: 400 г
  • Вершкове масло: 100 г
  • Сіль: за смаком

Як приготувати Твердий сир з сиру - Це Смак

  1. Сир викладіть в миску і залиште при кімнатній температурі на півдня (5-6 годин). За цей час він не зіпсується, але в ньому почнуться процеси, які після допоможуть перетворити його в сир.
  2. Перекладіть сир в каструлю і додайте нарізане розм'якшене масло. Топіть їх разом, зрідка помішуючи, до утворення більш або менш однорідної консистенції. Як тільки це станеться, перемістіть масу в марлю.Твердий сир з сиру
  3. Марлю з сиром покладіть в друшляк. Коли рідина стече, відіжміть масу.
  4. Перекладіть її в форму (прямо в марлі) і встановіть гніт. Залиште в холодильнику на добу, і через день чудовий сир буде готовий!Твердий сир з сиру
За умови, що жирність сиру буде не менше 9 % у вас вийде відмінний продукт. Їм і запіканки прикрашати, і бутерброди з ним робити. А по суті — все той же сир, тільки смак у нього набагато більш насичений і консистенція інша. За бажанням можна додати червоний і зелений перець, кмин або паприку. Зустріти людину, яка знає, як зробити домашній сир — велика рідкість, тому поділіться цим простим способом з друзями! Вони точно оцінять.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: