/ / / Як приготувати крем-брюле

Як приготувати крем-брюле - Це Смак

Як приготувати крем-брюле - Це Смак
  • Десерти
  • 65 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 4

Крем-брюле — той самий легендарний десерт з карамелізованою хрусткою скоринкою

Крем-брюле — вишуканий десерт зі світовим ім'ям. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. І навіть без спеціального кондитерського пристосування, маємо на увазі фломбер (кондитерський пальник). А як домогтися карамелізованої хрусткої скоринки, яка є родзинкою ласоща, розповімо в сьогоднішньому відеорецепті.

За рахунок того, що для приготування десерту використовуються тільки жовтки, а не цільні яйця, крем виходить ніжним і гладким, практично без характерного яєчного запаху. Загалом, це справжнє кулінарне диво з самих звичайних продуктів. Відірватися від ласощів просто неможливо! Приготуйте, і переконайтеся самі.
Оцінка 4.6/ Голосів 55

Інгредієнти

  • Вершки: 500 мл
  • Цукор: 5 ст. л.
  • Ванільний цукор: 8 г
  • Яєчний жовток: 5 шт.
  • Тростинний цукор: 2-3 ст. л.

Як приготувати Як приготувати крем-брюле - Це Смак

  1. Вершки з високою жирністю (від 30 %) вилийте в сотейник, поставте на середній вогонь.
  2. Додайте 1 ст. л. цукру і ванільний цукор, перемішайте. Масу не потрібно доводити до кипіння. Коли з'явиться пара над поверхнею вершків, зніміть сотейник з вогню і відставте убік.
  3. Окремо змішайте віночком жовтки з 4 ст. л. цукру. Помішуючи, влийте в жовтки трохи охолоджені вершки.
  4. У форму для випічки, помістіть креманки, заповніть їх вершково-жовтковою масою. Форму залийте окропом, щоб він доходив приблизно до третини креманок.
  5. Відправте в попередньо розігріту духовку, запікайте 40 хвилин при температурі 150 градусів. Потім дайте десерту охолонути при кімнатній температурі, накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 2 години.
  6. Перед подачею посипте десерт коричневим цукром. І відправте ще на 3-4 хвилини в духовку, збільшивши температуру до 250 градусів (це потрібно для карамелізації верхнього шару).
Чудовий французький десерт оцінять навіть найвибагливіші гурмани. Обов'язково візьміть цей рецепт собі на замітку, і поділіться нею з друзями у соцмережах.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: