/ / / Цукерки «Пташине молоко»

Цукерки «Пташине молоко» - Це Смак

Цукерки «Пташине молоко» - Це Смак
  • Десерти
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 3

Стара добра класика: прості цукерки «Пташине молоко» своїми руками

Пам'ятаєте, як в дитинстві у нас був цілий ритуал: вгадування начинки «Пташиного молока» — коричнева, жовта або біла. Ці чудові ласощі в радянські часи з'являлося на столах далеко не у всіх, та й то по блату і на свята.

На радість фанатам легендарної приморської «Пташки» пропонуємо зробити солодкість вдома на кухні з простих і доступних інгредієнтів. У класичному рецепті використовувався агар-агар з приморських водоростей замість желатину. Тому цукерки підійдуть вегетаріанцям. Цей рецепт базовий і універсальний, додавши улюблену начинку, зможете отримати і фісташкове, і ванільне, полуничне, і лимонне суфле. Домашні цукерки за смаком набагато кращі магазинних, спробуйте!
Оцінка 4/ Голосів 9

Інгредієнти

  • Вершкове масло: 200 г
  • Згущене молоко: 100 г
  • Яєчні білки: 2 шт.
  • Лимонна кислота: 0,5 ч. л.
  • Вода: 150 мл
  • Агар-агар: 5 г
  • Цукор: 200 г
  • Глюкозний сироп: 100 г

Як приготувати Цукерки «Пташине молоко» - Це Смак

  1. Розм'якшене масло збийте зі згущеним молоком до пишноти. На цьому етапі можете ввести будь-які добавки — какао-порошок, фісташкову пасту, ваніль, полуниця та інші.Цукерки «Пташине молоко»
  2. З'єднайте в сотейнику 150 мл води, 5 г агар-агару, 200 г цукру, 100 г глюкозного сиропу, поставте на вогонь і, помішуючи, розчиніть. Готовий сироп повинен тягнутися тонкою ниткою.Цукерки «Пташине молоко»
  3. Поки вариться сироп, почніть збивати білки з лимонною кислотою на середньо-низькій швидкості до стійких піків. Білки обов'язково повинні бути теплими, тому потримайте їх при кімнатній температурі пару годин.
  4. Введіть гарячий сироп тонкою цівкою в білки, продовжуючи збивати 3-5 хвилин на високій швидкості. Слідкуйте за температурою: маса не повинна бути холодніше 56 градусів, інакше агар-агар швидко застигне.
  5. Коли маса стане пишною і щільною, додайте частинами масляний крем. Перемішайте міксером півхвилини.Цукерки «Пташине молоко»
  6. Як тільки маса стане однорідної консистенції, перекладіть її в прямокутну форму, застелену папером, і розрівняйте спатулой. Дайте суфле постояти при кімнатній температурі 10 хвилин і приберіть на 3 години в холодильник.Цукерки «Пташине молоко»
  7. Охолоджену масу розріжте на квадрати і обваляйте в какао, кокосовій стружці, мелених горіхах або полити шоколадною глазур'ю. Готові цукерки «Пташине молоко» в домашніх умовах краще зберігати в холодильнику під плівкою.Цукерки «Пташине молоко»
Приготуйте чашку кави або заваріть ароматний чай і повільно насолоджуйтеся кожним шматочком натурального ніжного делікатесу. Домашні цукерки «Пташине молоко» можна прикрасити за бажанням, скласти в коробку і вручити подарунок. Такий душевний знак уваги не залишиться непоміченим! За таким же принципом готується торт «Пташине молоко», докладний рецепт якого ми описали тут.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: