/ / / Варення з інжиру

Варення з інжиру - Це Смак

Варення з інжиру - Це Смак
  • Десерти
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 6

Вітамінка в баночці! Як побороти перші ознаки застуди без аптечних засобів.

Смоква, фіга, а також винна ягода — ось як ще називають інжир. Незважаючи на те, що батьківщина плодів — субтропічний пояс, ви можете знайти їх і в одному із найближчих магазинів. Свіжий або висушений, інжир володіє приголомшливим ароматом і відмінними смаковими якостями, тому часто використовується в кулінарії. Приготування особливого інжирового джему, а також хлібобулочних виробів, мармеладу, пастили, цукерок, солодкого соусу, пасти і пудингу неможливо без цих маленьких плодів.

Але сьогодні хочеться поговорити про джем з інжиру не як про десерт для святкового столу, а як про продукт, який допомагає поліпшити захисні функції організму. Адже протизапальні та жарознижувальні властивості інжиру дуже потрібні в період боротьби з бронхітом, ангіною або звичайною застудою.
Оцінка 3.6/ Голосів 14

Інгредієнти

  • Інжир: 1,2 кг
  • Цукор: 600 г
  • Апельсин: 1 шт.
  • Кориця: 2 ст. л.

Як приготувати Варення з інжиру - Це Смак

  1. Наріжте інжир часточками. Засипте цукром. Перемішайте.Варення з інжиру
  2. Натріть цедру апельсина на дрібній тертці, а з м'якоті фрукта вичавіть сік. М'якоть далі не використовуйте.Варення з інжиру
  3. Змішайте всі інгредієнти, додавши до них і ложку кориці. Залиште в теплому місці на 3 години. Маса повинна пустити сік.Варення з інжиру
  4. Поставте ємність з масою на вогонь і варити 40-50 хвилин, постійно помішуючи джем. Приблизно за 10 хвилин до готовності подрібніть продукти блендером.
  5. Розподіліть джем з попередньо стерилізованим банками і закатайте.Варення з інжиру
Інжировий джем можна і не консервувати: у холодильнику він зберігається до 4 місяців. Якщо ви ставитеся до того невеликого числа людей, які лікуються народними способами такі солодкі ліки стануть незамінним у вашій родині. Як тільки починає дерти горло, а очі сльозяться, ви часто чхаєте, і ніс вже закладено, відкрийте баночку і починайте лікування. Не забудьте надіслати посилання на рецепт джему з інжиру своїм друзям.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: