/ / / Кульки з мамалиги з бринзою

Кульки з мамалиги з бринзою - Це Смак

Кульки з мамалиги з бринзою - Це Смак
  • Другі страви
  • 40 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 5

Молдавські колобки з мамалиги з самою апетитною в світі начинкою! Кусаєш, а вона тягнеться

Коли в дитинстві я приїжджала в гості до бабусі у Молдавію, більше всього на світі любила спостерігати, як вона пече хліб (в печі!), ліпить трикутні вареники з квадратних коржів і варить мамалигу, а потім ріже її на шматки ниткою. Кожне з цих дійств вело до одного незмінного результату — виходило приголомшливо смачно!

Сама по собі мамалига та ще в прикуску з солоною козячою бринзою вже чудова. З кухлем гарячого молока — божественна! Урс, рецептом якого я плавно вас підводжу, — це кульки з мамалиги з бринзою — більш святковий, навіть ресторанний, варіант подачі страви.

Перш, ніж ви поринете в процес приготування кульок з мамалиги скажу кілька слів про саму каші. Кукурудзяна крупа для мамалиги повинна бути дрібного помелу. Майте на увазі: борошно не підійде, з неї каша вийде зовсім клейкою. Щоб нічого не пригоріло, готуйте в казані або каструлі з товстим дном, безперервно помішуючи лопаткою.

Єдина відмінність цього рецепту від канонічного в тому, що кульки спочатку запікали в золі. Зважаючи тотального дефіциту золи в квартирах, думаю, ніхто не буде проти, якщо ми їх будемо готувати в духовці.
Оцінка 4/ Голосів 1

Інгредієнти

  • Кукурудзяна крупа: 200 г
  • Вода: 1 л
  • Сіль: 0,5 ч. л.
  • Бринза: 100 г
  • Вершкове масло: 100 г
  • Зелень: за смаком

Як приготувати Кульки з мамалиги з бринзою - Це Смак

  1. У товстостінному казані закип'ятіть воду, додайте сіль, тонкою цівкою всипте крупу, безперервно перемішуючи при цьому. По центру казана встановіть дерев'яну ложку (гарантія, що каша точно не пригорить), варити мамалигу близько 20 хвилин на невеликому вогні до повного випаровування води. Періодично і часто помішуйте кашу. Залиште мамалигу остуджуватися.Кульки з мамалиги з бринзою
  2. Бринзу наріжте невеликими кубиками (натріть на тертці, розімніть вилкою).
  3. Остиглу мамалигу ідеально ложко поділіть на порції (20-25 шматочків). Змоченими у воді руками приплюсніть шматочок каші, по центру викладіть трохи бринзи, маленький шматочок масла і за бажанням пару листочків зелені. Розкатати корж в кульку.Кульки з мамалиги з бринзою
  4. Викладіть всі кульки в змащену маслом форму. На кожну кульку покласти по невеликому шматочку масла. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин, щоб кульки підрум'янилися.Кульки з мамалиги з бринзоюКульки з мамалиги з бринзою
Подавайте урс з густою сметаною або пряним томатним соусом, але в ідеалі краще з муджеєм — соусом на основі рослинної олії, часнику і зелені, перетертих з невеликою кількістю солі. Приємного апетиту! Якщо рецепт вам сподобався, будь ласка, поділіться ним з друзями.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: