Разгулли - Це Смак

Разгулли - Це Смак
  • Десерти
  • 30 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 2

Як приготувати разгулли — солодкі кульки з 4 інгредієнтів

Індійським кухарям є чим здивувати туристів, і насамперед східними солодощами. Якщо з хрустким джалебі з першого погляду можна сказати, що це десерт, разгулла — страва зовсім особлива. Ці солодкі білі кульки навіть називають пельменями, хоча з традиційними пельменями у них нічого спільного, і взагалі вони володіють бельгійськими корінням.

Цей індійський десерт готується з паніру — самого простого сиру, який можна отримати з молока і декількох крапель лимонного соку. Білосніжні кульки виглядають дуже апетитно і ніжно, особливо після варіння в легкому цукровому сиропі. Дивно, але в рецепті індійського солодоща всього 4 інгредієнта.
Оцінка 3.1/ Голосів 34

Інгредієнти

  • Молоко: 1 л
  • Лимонний сік: 2,5 ст. л.
  • Цукор: 150 г
  • Вода: 350 мл

Як приготувати Разгулли - Це Смак

  1. Молоко доведіть до кипіння і додайте лимонний сік. Потримайте на вогні ще пару хвилин, поки не почне відділятися сироватка. Зніміть з вогню.
  2. Процідіть сироватку з допомогою марлі, а залишився сир промийте під теплою водою. Потім зв'яжіть марлю і гарненько відіжміть її. Залишилася м'яка маса і є панір.
  3. Вимішуйте отриманий сир руками до тих пір, поки він не стане однорідним, як пластилін.
  4. Зліпіть з паніру кульки (розміром з маленький волоський горіх). Повинно вийти трохи більше 10 штук.
  5. Приготуйте сироп. У 350 мл води розтопіть цукор і доведіть сироп до кипіння.
  6. Опустіть в киплячий сироп кульки на невеликій відстані один від одного і залиште під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин. Разгулли збільшаться приблизно в 2 рази.
  7. Остудіть каструлю з кульками і залиште їх на ніч просочуватися в сиропі. Через приблизно 1,2 годин індійський десерт буде готовий до подачі.
В оригінальному рецепті разгулли робляться з додаванням манної крупи. Подають їх як в сухому вигляді, так і прямо в сиропі. Уявіть цей смак: солодкий і пишний сирний кулька з безліччю пір всередині, які повняться солодким нектаром. До речі кажучи, це не обов'язково повинен бути простий цукровий сироп. Його можна замінити фруктовим або навіть варенням. Рекомендуємо обов'язково спробувати цю ніжну насолоду в різних варіаціях.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: