/ / / В'ялені помідори в духовці

В'ялені помідори в духовці - Це Смак

В'ялені помідори в духовці - Це Смак
  • Закуски
  • 240 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 5

Шикарні в'ялені помідори: швидкий спосіб в духовці! На святковому столі це закуска № 1.

Ідеальні в'ялені помідори — ті, які протягом декількох днів засмагали під палючим південним сонцем. В умовах нашого клімату з нестабільною погодою і найчастіше відсутністю достатньої кількості площі для сушіння затію з приготуванням італійського делікатесу доводиться адаптувати під умови кухні.

Щоб не розтягувати процес на півдня, «Це Смак» пропонує випробуваний рецепт прискореного приготування в'ялених помідорів. Завдяки кільком трюкам і улюбленій духовці вже через короткий час ви зможете насолодитися чудовим смаком цього ласощі!

Щоб прискорити в'ялення, витягніть внутрішню частину помідорів з соком і насінням. Їх можна використовувати для приготування томатного соусу. Важливо також вибрати правильний сорт помідорів: віддавайте перевагу малосочным сливовидным.

Порада! Враховуйте, що при вяленні вага та обсяг овочів зменшується в кілька разів. Тому з 1 кг свіжих помідорів вийде приблизно баночка 200-250 г.
Оцінка 4.1/ Голосів 44

Інгредієнти

  • Помідор: 1,5 кг
  • Італійські трави: 3-4 ст. л.
  • Часник: 10 зуб.
  • Оливкова олія: 0,5 скл.
  • Сіль: 1 ст. л.
  • Розмарин: за смаком

Як приготувати В'ялені помідори в духовці - Це Смак

  1. Помідори вимийте, обсушити, розрізати навпіл або на четвертинки. За допомогою чайної ложки вийміть внутрішню соковиту частину.
  2. Деко застеліть пергаментом, злегка змастіть його маслом. Викладіть помідори зрізом вгору на пергамент. Посоліть як слід: сіль сприяє швидкому випаровуванню вологи. Посипте помідори італійськими травами.В'ялені помідори в духовці
  3. Надішліть деко в розігріту до 200-220 градусів духовку на 30 хвилин. Увімкніть конвекцію, якщо такої функції в духовці немає, відкрийте дверцята.
  4. Знизьте температуру в духовці до 140 градусів і продовжуйте в'ялити ще 1,5 години з відчиненими дверцятами. Тим часом наріжте дрібно часник і сильно розігріти рослинне масло: доведіть до кипіння, але не кип'ятіть.В'ялені помідори в духовці
  5. У простерилизованну суху банку викладіть щільно шарами помідори, часник і гілочки розмарину. Залийте помідори гарячим малому, укупорте, обмотайте рушником і залиште до повного охолодження. Зберігайте заготовку в холодильнику.В'ялені помідори в духовці
Якщо в'ялені помідори довго зберігати не плануєте, помістіть з ними в банку жменю кубиків фети. Сир насититься ароматами часнику, помідорів і трав і перетвориться в божевільний смак делікатес! На наступний день закуску можна подавати на стіл.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: