/ / / Варення з груш і слив

Варення з груш і слив - Це Смак

Варення з груш і слив - Це Смак
  • Десерти
  • 90 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Густе сливове варення з грушею: який рік закриваю, завжди першим йде!

«Це Смак» продовжує поповнювати колекцію рецептів варення і, звичайно, ділиться найбільш вдалими з вами. Напевно, вам відомо, наскільки смачним виходить варення з слив, яке також можна використовувати і як заміну кетчупу до м'яса.

Пропонуємо урізноманітнити класичний варіант і додати до слив медові груші. Завдяки їх солодощі кількість цукру можна сміливо зменшувати вдвічі! Груші також багаті пектином, необхідне як повітря всім варенням і соусів, — він надає густоту.

У підсумку ви отримаєте ласощі, що нагадують по консистенції желе або ніжний мармелад. Кисло-солодкий смак нікого не залишить байдужим!
Оцінка 4.4/ Голосів 26

Інгредієнти

  • Зливи: 1 кг
  • Груша: 1 кг
  • Цукор: 1 кг

Як приготувати Варення з груш і слив - Це Смак

  1. Груші очистіть від серцевини, наріжте кубиками. У слив видалити кісточки, м'якоть наріжте на четвертинки. Складіть фрукти в товстостінну каструлю, додайте цукор і перемішайте. Залиште на 20 хвилин, щоб виділився сік.
  2. Поставте каструлю на слабкий вогонь, під кришкою доведіть вміст до кипіння. Після закипання варіть годину на мінімальному вогні без кришки. Вміст каструлі періодично перемішуйте.
  3. Загусло варення розлийте по стерильним банкам, закатайте. Банки переверніть, укутайте і залиште остуджуватися.Варення з груш і слив
Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 5 півлітрових банок варення. Все залежить від того, наскільки соковитими будуть у вас фрукти. Спробуйте додати в каструлю наприкінці варіння 0,5 ч. л. меленого кардамону — він дружить і з грушами та сливами — аромат у варення буде приголомшливий!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: