/ / / Лікер з малини

Лікер з малини - Це Смак

Лікер з малини - Це Смак
  • Напої
  • 5 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 6

Тягучий лікер з малини готується за 5 хвилин, а вистачає до самої весни! Не шкодуй ягід.

Мало хто знає історію походження лікеру, який прийнято вважати споконвічно жіночим напоєм. А адже він — найближчий родич лікарських настоянок, які раніше виготовляли монахи. Перші лікери на ягодах і фруктах з'явилися в Італії вже в XIII столітті! До цих пір ця країна на пару із Францією очолює список світових лідерів по виробництву солодкого напою.

А адже саме приємне в тому, що не потрібно нічого томити в пляшках протягом місяців або навіть років: інгредієнти просто заливаються спиртом і витримуються від декількох хвилин до години, щоб напій набрався ароматом. «Це Смак» ділиться рецептом домашнього лікеру на основі малини.
Оцінка 3/ Голосів 43

Інгредієнти

  • Малина: 450 г
  • Горілка: 400 мл
  • Цукор: 120 г
  • Лимонний сік: 2 ст. л.

Як приготувати Лікер з малини - Це Смак

  1. Ретельно вимийте малину, бажано перевірити кожну ягідку, і подрібніть її в блендері або використовуйте ступку, щоб потовкти.
  2. Тримайте ягоди у включеному блендері не більше 2-3 хвилин, щоб не перемелювати кісточки. Як тільки малина перетвориться в однорідне ароматне пюре, перемістіть його в півторалітрову банку або іншу ємність, яку можна закрити.Лікер з малини
  3. Додайте лимонний сік і горілку, всипте цукор і перемішайте його до розчинення близько 5 хвилин. Краще всього буде закрити ємність і трясти вміст.Лікер з малини
  4. Перевірте лікер на смак на наявність цукру і додайте більше за бажанням. Потім поставте банку з напоєм в холодильник на годину-дві: за цей час малина випаде в осад, а сам лікер охолоне.
  5. Злийте рідину в графин або пляшку так, щоб осад залишився на дні банки (зручно використовувати дрібну сіточку), або ж наполягайте лікер довше. У будь-якому випадку, через 2 години він вже повністю готовий до вживання.Лікер з малини
Річний, освіжаючий смак. Подавайте малиновий лікер з медом, шоколадом, твердим сиром, фруктами і горіхами. Тільки що приготовлений цей алкогольний напій має незрівнянний смак і аромат, але це не означає, що він прийде в непридатність, якщо його залишити в холодильнику надовго. У прохолоді лікер зберігається до самої весни і з часом перетворюється в тиху, тягучу наливку. Так що записуйте рецепт — тут два в одному!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: