/ / / Варення з червоної смородини з родзинками

Варення з червоної смородини з родзинками - Це Смак

Варення з червоної смородини з родзинками - Це Смак
  • Десерти
  • 40 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Зараз саме час готувати варення з червоної смородини. Зроби його ще смачніше за допомогою цього інгредієнта

Влітку цих яскраво-червоних кислих ягід навалом. Хтось вирощує їх на дачі, хтось- вдома, а інші йдуть купувати червону смородину на ринок. Ціна на такий продукт, як правило, не дуже висока, а от користі від неї багато. Ягоди червоної смородини, як і її листя, — це джерело вітамінів А, С і групи В, мінералів, пектинів і дубильні речовини.

З червоної смородини готують всіма улюблені компоти, мармелади і джеми її додають у випічку і соуси до м'яса. Кожне з цих страв зберігає в собі користь і приносить гастрономічне задоволення. А ми підібрали для вас ще один дуже цікавий рецепт. Дивуйтеся і пробуйте!
Оцінка 4.2/ Голосів 78

Інгредієнти

  • Апельсин: 2 шт.
  • Вода: 1 л
  • Червона смородина: 600 г
  • Родзинки: 600 г
  • Цукор: 600 г

Як приготувати Варення з червоної смородини з родзинками - Це Смак

  1. Наріжте тонкими скибочками апельсин разом зі шкіркою. Викладіть їх на дно каструлі і залийте водою так, щоб покрити цитросові. Доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть, поки шкірка не розм'якне (близько 7 хв.).
  2. Ізюм промийте, ягоди зніміть з гілочок і теж промийте. Додайте їх до готових апельсинів. Доведіть до кипіння і варіть варення близько 10 хвилин. Далі додайте весь цукор і варіть до температури 105 °C.Варення з червоної смородини з родзинками
  3. Якщо у вас нічим перевірити температуру, зробіть це підручними засобами. Капніть варення на холодну тарілку: вона не повинна розтікатися, залишиться в стабільному положенні.
  4. Ще гарячим, варення розлийте по стерилізованим банкам і закрутіть кришками. Дайте йому повністю охолонути, а потім приберіть на зберігання в темне місце. Таке варення можна зберігати близько 12 місяців і більше.Варення з червоної смородини з родзинками
Таке варення можна їсти самостійно, в добавок до чаю, або ж зробити смачний рулет. А як ви готуєте варення? З якихось ягід воно вам більше подобається? Збережіть собі цей рецепт, адже саме зараз сезон червоної смородини!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: