/ / / Мармелад в домашніх умовах

Мармелад в домашніх умовах - Це Смак

Мармелад в домашніх умовах - Це Смак
  • Десерти
  • 60 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 4

Мармеладні цукерки з малиною: всього 4 інгредієнта і до неподобства просто готувати

Мармелад на пектині — це страва з категорії «чому я раніше до цього не додумалася?» Адже тут є все: і солодка з кислинкою, і правильна консистенція, і швидкість приготування, а головне — користь і натуральність інгредієнтів. Відомо, що мармелад готують на основі желатину на агар-агарі і пектині. Два останніх варіанти підійдуть для вегетаріанців і для тих, хто поститься.

З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати мармелад в домашніх умовах з натуральних ягід і пектину. Своєю структурою він нагадує дуже густий, пружний і щільний кисіль. Пектин — це полісахарид, необхідний для очищення шлунку і кишечника. Навіть древні єгиптяни застосовували його як ліки при хворобах нирок. У нашому рецепті він виступає желеобразователем, щоб вийшла смачна, красива, ароматна солодкість!
Оцінка 4.8/ Голосів 51

Інгредієнти

  • Малина: 450 г
  • Вода: 4 ст. л.
  • Цукор: 500 г
  • Пектин: 15 г
  • Лимонна кислота: 10 г

Як приготувати Мармелад в домашніх умовах - Це Смак

  1. Складіть промиту малину в чашу блендера, додайте 4 ст. л. води і подрібніть в пюре на високій швидкості.Мармелад в домашніх умовах
  2. Перекладіть пюре в дрібне сито і протріть його силіконовою лопаткою, щоб видалити всі кісточки. На виході у вас буде чисте малинове пюре вагою приблизно 520 г.
  3. Змішайте в сотейнику ягідне пюре і 450 г цукру. Решту 50 г з'єднайте з пектином і відставте в сторону.
  4. Розігрійте в сотейнику пюре, але не доводите до кипіння. Всипте кількома порціями пектин з цукром, постійно активно помішуючи, щоб не утворилися грудки.
  5. Коли суміш прогріється 106 градусів (виміряйте кулінарним термометром), зніміть сотейник з вогню, додайте лимонну кислоту і відразу ж перемішайте, так як кислота починає процес желефикації.
  6. Перелийте масу на деко застелений харчовою плівкою або будь-яку іншу підходящу форму і дайте повністю охолонути. Перші 20 хвилин намагайтеся не чіпати мармелад, щоб він не розшарувався.Мармелад в домашніх умовах
  7. Застиглий мармелад акуратно вийміть з форми, зніміть плівку і наріжте на порційні прямокутники.Мармелад в домашніх умовах
За бажанням можете обваляти домашній мармелад в цукровій пудрі, крохмалі або кокосовій стружці. Обвалювати мармелад в цукрі краще перед самою подачею, так як, постоявши, цукор починає танути. Якщо у вас немає пектину, замініть його агар-агаром в такій же пропорції, що і пектин. Тільки попередньо порошок агар-агару замочіть в невеликій кількості води на ніч, щоб при нагріванні ягідної маси він швидко розчинився.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: