/ / / Грецький салат в домашніх умовах

Грецький салат в домашніх умовах - Це Смак

Грецький салат в домашніх умовах - Це Смак
  • Закуски
  • 20 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 2

Справжній грецький салат з фетою: всі фарби Середземномор'я на тарілці

У 1909 році один грецький емігрант повернувся на батьківщину і першим ділом вирішив покуштувати улюблені з дитинства продукти. Але переступив поріг рідного дому він з нещасним обличчям, адже в дорозі у нього страшенно розболівся зуб. Розуміючи, що скуштувати улюблені страви традиційної подачі йому буде складно, він нарізав продукти, змішав і присипав сиром фета. Так і з'явився класичний грецький салат. Красива легенда, залишається лише гадати, що в ній правда, а що вигадка.

Ось над чим точно не треба ворожити — результат, яким кожен з нас може насолоджуватися сьогодні. Точніше, його смак. Рецептів грецького салату багато. У кожному великому ресторані і маленькому кафе вносять свої зміни тому відвідувачі часом отримують такі різні страви. Нам захотілося повернутися в той самий 1909 рік і приготувати справжній традиційний варіант.
Оцінка 3/ Голосів 55

Інгредієнти

  • Яблуко: 5 кг
  • Вода: 5 л
  • Цукор: 200 г
  • Сіль: 1 ст. л.
  • Листя смородини: 30 шт.

Як приготувати Грецький салат в домашніх умовах - Це Смак

  1. Наріжте сир фета кубиками або невеликими шматочками іншої форми. Викладіть в жароміцну форму. Можна не нарізати, якщо хочете подати більш оригінально, тобто великим шматком.
  2. Посипте сир пропущеним через прес часником, подрібненим перцем чилі і чебрецем. Збризніть маслом. Запікайте 10 хвилин при 200 °С. Дістаньте і відставте остигати.
  3. Розріжте половину огірка уздовж навпіл і наріжте великими шматочками, червону цибулю — півкільцями, болгарський перець — кубиками. Помідори черрі розрізати навпіл.Грецький салат в домашніх умовахГрецький салат в домашніх умовах
  4. Перекладіть в тарілку нарізані овочі, додайте оливки, посипте сиром з жароміцної форми (або просто викладіть шматок сиру фета зверху) і заправте орегано і винним оцтом.Грецький салат в домашніх умовах
Не тарілка — палітра фарб. А який аромат і смак! Традиційний грецький салат варто приготувати хоча б заради того, щоб нарешті зрозуміти: те, що ви колись пробували в гостях або в ресторані, не має нічого спільного із справжньою грецькою закускою. Опублікуйте рецепт на своїй сторінці, щоб і ваші друзі дізналися всю правду.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: