/ / / Полуничний джем

Полуничний джем - Це Смак

Полуничний джем - Це Смак
  • Десерти
  • 20 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 2

Густий полуничний джем, на який у тебе піде від сили хвилин 20!

Цей рецепт дуже виручає в жарку літню пору, коли дорога кожна хвилина і немає ну ніякого бажання стояти біля гарячої плити годинами! Даний спосіб заготівлі полуниці дає чудовий результат і дозволяє отримати максимально корисне і в той же час смачне ласощі. Густий полуничний джем можна використовувати для випічки і десертів або просто намазати на скибочку хліба і насолодитися в компанії чашечки чаю.

Приготувати полуничний джем на зиму без зайвого клопоту можете, використовуючи готові желюючі суміші (желфикс, квиттин, конфитюрка) або агар-агар. Це дозволяє як слід ущільнити ягідну масу і продовжити термін зберігання продукту. У цьому рецепті ми використовували натуральний рослинний загусник пектин. Вихід готового джему із зазначеного обсягу сировини — пів-літрова банка.
Оцінка 3.1/ Голосів 16

Інгредієнти

  • Полуниця: 500 г
  • Цукор: 250 г
  • Пектин: 10 г
  • Лимонна кислота: 0,5 ч. л.

Як приготувати Полуничний джем - Це Смак

  1. Полуницю промийте і видалити чашолистки. Викладіть в каструлю, в якій буде варитися джем. Подрібніть за допомогою блендера ягоди в пюре.
  2. Насипте пектин і лимонну кислоту (або желюючий порошок), перемішайте і поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння, не перестаючи постійно помішувати.Полуничний джем
  3. Додати весь цукор, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 4-5 хвилин, помішуючи.
  4. Зніміть пінку і перелийте гарячий джем у стерилізовану банку. Загорніть кришкою, остудіть і відправте в холодне місце на зберігання.Полуничний джем
Густий полуничний джем — один з кращих способів збагатити свій зимовий раціон. А поки у розпалі сезон полуниці, намагайтеся насолоджуватися свіжою ягодою і отримувати повні дози вітамінів. Або додайте її в десерти зразок цього приголомшливого бісквітного рулету. Намагайтеся не викидати хвостики полуниці, а заготовляти їх для подальшого використання в лікувальних цілях.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: