/ / / Ароматна кава

Ароматна кава - Це Смак

Ароматна кава - Це Смак
  • Напої
  • 5 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 2

Кава «Штірліц»: при перших глотках начебто нічого незвичайного, але потім — така цікава палітра!

«Джекобс відійшов до каміна, там у нього стояла кавомолка і маленька електроплита з мідними турочками. Споро і красиво, як-то по-чаклунсько, він почав робити каву, пояснюючи при цьому:

— В Анкарі мені подарували рецепт, він казковий. Замість цукру — ложка меду, дуже рідкого, бажано липового, чверть часточки часнику, це пов'язує воєдино сенс кави і меду, і, головне, не давати кипіти. Все те, що закипіло, позбавлене сенсу. Адже і люди, що перенесли надмірні перевантаження — фізичні і моральні, — втрачають себе»

В цьому фрагменті роману Юліана Семенова, Джекобс пригощає Штірліца чудовою кавою з часником, звареним за стародавнім рецептом із загадковою назвою «Таємниця старого мавра». Невідомо, коли і ким був винайдена ця ароматна кава: одні приписують йому мавританське походження, інші — тибетське, треті переконані в єврейські корені напою. Поки істина не встановлена, давайте просто підемо наприклад легендарного розвідника і насолодитись пікантним, глибоким оксамитовим смаком незвичайної кави.
Оцінка 5/ Голосів 23

Інгредієнти

  • Кава: 1 ст. л.
  • Вода: 200 мл
  • Часник: 0,25 зуб.
  • Мед: 1 ч. л.
  • Сіль: 1 щіпка

Як приготувати Ароматна кава - Це Смак

  1. Потримайте трохи турку на вогні так, щоб вона нагрілася, але не розжарився.
  2. Чверть зубчики часнику пропустіть через прес і складіть в турку разом з меленою кавою. Струсніть ємність трохи, щоб часник і кави розподілися по стінках всередині.
  3. Дві–три секунди прогрійте турку над вогнем, потім залийте водою, додайте щіпку солі і варити до закипання, не даючи вспінитися. Зніміть з вогню і дайте настоятися вмісту кілька хвилин.Ароматна кава
  4. Процідіть і розлийте каву по чашках. Додайте по половині чайної ложки меду.
Приготуйте незвичайну каву для своїх друзів і разом обговоріть ваші враження. Запаху часнику вони не почують, зате відчують цікавий смак. До речі, цією хитрістю користувалися східні торговці, щоб поліпшити смакові якості, додати глибину і міцність кавових зерен не самого кращого гатунку. Якщо ви любите експерименти і прагнете розширити свій гастрономічний горизонт, то дізнайтеся, як зробити каву ще смачніше.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: