/ / / Як приготувати карамельний декор

Як приготувати карамельний декор - Це Смак

Як приготувати карамельний декор - Це Смак
  • Десерти
  • 45 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 8

Витончений карамельний декор для десертів — відчуй себе крутим кондитером елітного ресторану.

Мене завжди захоплювали десертні кошички із застиглої карамелі і шоколаду, в яких кондитери подають морозиво, креми, фрукти і ягоди. Як їх роблять такими витонченими і фігурними? Ймовірно, для цього потрібні спеціальні пристосування і особлива техніка?

Виявляється, нічого складного. Досить приготувати карамель, дістати кілька вилок і мисок з кухонної шафки і включити фантазію. Або скористатися простими ідеями від «Це Смак». Елегантна подача захопить ваших гостей, а ви відчуєте себе маститим кухарем-кондитером елітного ресторану.
Оцінка 4.3/ Голосів 95

Інгредієнти

  • Вода: 30 мл
  • Цукор: 100 г
  • Лимонна кислота: 1 щіпка
  • Соняшникова олія: за смаком

Як приготувати Як приготувати карамельний декор - Це Смак

  1. strong>Приготуємо карамель. На розпечену сковороду висипте півсклянки цукру, додайте воду і лимонну кислоту на кінчику ножа. Помішуйте лопаткою, поки суміш не розчиниться і не набуде золотисто-коричневий колір.
  2. Карамельна павутинка. Візьміть широку круглу ємність. Зверху горизонтально додайте 2 дерев'яні палички на відстані 8-10 см одна від одної. Занурте вилку в карамель і почніть швидко водити над мискою. Карамель буде осідати на паличках тонкими нитками. Зберіть павутинку і злегка скрутіть.
  3. Приготувати павутинку можна ще таким способом. Увімкніть ручний міксер на високу швидкість, а зверху тонкою цівкою лийте карамель. Солодке «гніздо» згорнеться само собою, а вам залишиться лише зняти його з міксера.
  4. Карамельні кошики. Змастіть рослинному маслом силіконову форму для кексу з зовнішньої сторони. Зверху налийте повну ложку карамелі так, щоб дно виявилося повністю покритим, а з боків стікали великі краплі. Коли суміш охолоне, зніміть прикрасу з форми.
  5. Щоб зробити піалу ширше, візьміть невелику скляну миску. Так само змастіть зовні рослинним маслом — і дно і стінки. Зачерпніть ложку гарячої карамелі і тоненькою цівкою намалюйте на мисочці довільну решітку. Дочекайтеся застигання і зніміть її з миски.
  6. Такий трюк можна провернути з будь-яким посудом. Приміром, змастити маслом пластикову пляшку і зверху залити карамеллю так, щоб вона стікала по обидві сторони. Застиглі карамельні форми можна наповнити кремом, ягодами, морозивом, печивом і красиво подати до столу.
  7. Можна намалювати карамеллю листочки, квіти і абстрактні фігури на силіконовій підставці (з неї легше знімати застиглу речовину). А потім прикрасити фігурками торти, тістечка, морозиво, фруктові салати та інші десерти.
Спробуйте прикрасити звичні десерти по-новому. Збережіть ці лайфхаки і розкажіть про них друзів. Також напишіть нам, як ви віддаєте перевагу подавати солодкі страви і які хитрощі для цього використовуєте.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: