/ / / Пишні оладки на дріжджах

Пишні оладки на дріжджах - Це Смак

Пишні оладки на дріжджах - Це Смак
  • Десерти
  • П'ятдесят хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 8

З цього тіста виходять пишні та повітряні оладки

Якщо ви скажете, що не любите пишні оладки ми просто не повіримо. Здається ця страва не набридне, навіть якщо їсти його на сніданок, обід і вечерю. Найголовніше — знайти правильний рецепт, що вас не розчарує. Зазвичай господині стикаються з однією і тією ж проблемою: як тільки температура в сковороді знижується, випічка осідає і стає практично плоскою.

Щоб не гадати, зійде тісто або ні, краще відразу додати в нього трохи дріжджів. Оладки, приготовані таким чином, виходять повітряними, пишними і дуже легкими. У цьому рецепті ми робимо солодкі млинці, але якщо вам хочеться їсти їх, наприклад, з солоним сиром або червоною рибою, можете обмежитися тільки сіллю.
Оцінка 3/ Голосів 13

Інгредієнти

  • Дріжджі: 10 г
  • Цукор: 50 г
  • Сіль: 10 г
  • Молоко: 400-600 мл
  • Яйце: 2 шт.
  • Пшеничне борошно: 250 г

Як приготувати Пишні оладки на дріжджах - Це Смак

  1. Покладіть в глибоку ємність 10 г дріжджів, 50 г цукру. Влийте таку кількість молока кімнатної температури, яку покриє цукор і дріжджі.
  2. Збивайте інгредієнти віночком до повного розчинення дріжджів. Залиште суміш на 5 хвилин. Коли побачите, що на поверхні тіста почнуть з'являтися бульбашки, вмішайте в масу сіль.
  3. Додайте в суміш яйця і 250 г просіяного борошна. Влийте в тісто 400 мл молока кімнатної температури. Якщо маса вийде дуже густою, потроху вливайте в тісто молоко.Пишні оладки на дріжджах
  4. З допомогою міксера замісити пружне кремоподібне тісто. Для цього вам знадобиться хвилин 10. Ємність з тістом накрийте харчовою плівкою і відправте в тепле місце на 20 хвилин.
  5. Дістаньте тісто і обімніть руками. Якщо йому потрібен трохи загущатися, додайте борошно, якщо зробити трохи рідшим — молоко. Знову покладіть тісто в посуд, оберніть його харчовою плівкою і рушником. Залиште масу на 20 хвилин.Пишні оладки на дріжджах
  6. Соусник або ополоник змастіть розтопленим вершковим маслом, щоб тісто не прилипало до посуди. Випікайте оладки на сковороді з товстим дном на попередньо розтопленому вершковому маслі.
  7. Випікайте приблизно по 3 оладки на сковороді, залишаючи між ними небагато місця, щоб тісто могло спокійно підніматися. Готуйте випічку до золотистої скоринки з двох сторін.Пишні оладки на дріжджах
Врахуйте, оладки випікаються дуже швидко, тому не рекомендуємо відходити від сковороди більше, ніж на хвилину. Пригощайтеся стравою відразу після приготування, поки воно ще гаряче. Подавайте оладки разом з улюбленим домашнім джемом або варенням і не забудьте поділитися таким хорошим рецептом зі своїми друзями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: