/ / / Домашній сир з кефіру

Домашній сир з кефіру - Це Смак

Домашній сир з кефіру - Це Смак
  • Закуски
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 1

Лайфхак: домашній сир за 5 хвилин в мікрохвильовці

Всі ми з дитинства чули про корисні властивості сиру для організму, але не всі здогадуються, що він без праці готується на власній кухні. Редакція «Це Смак» навчить вас робити сир вдома найпростішим способом, який економить купу коштів без втрати якості.

І для цього вам зовсім не доведеться клопотати над каструлями і стежити за часом, щоб молоко не втекло. Виявляється, можна приготувати дуже смачний ніжний сир в мікрохвильовці! Залежно від молока у вас вийде близько 200 г сиру.
Оцінка 3.8/ Голосів 38

Інгредієнти

  • Молоко: 1 л
  • Кефір: 900 г

Як приготувати Домашній сир з кефіру - Це Смак

  1. Змішайте кефір і молоко в жароміцній мисці і прогрійте 5 хвилин в мікрохвильовці на повній потужності.Домашній сир з кефіру
  2. Коли сир в мікрохвильовці відокремиться від сироватки, відкиньте його на друшляк, застелений марлею.Домашній сир з кефіру
  3. Дайте стекти сироватці попередньо підставлену ємність і перекладіть сир в окремий посуд.Домашній сир з кефіру
Свіжий, повітряний сир з кефіру готовий! Його можна розбавити йогуртом або сметаною, додати фрукти, ягоди та горіхи, використовувати для приготування страв. Якщо поставити суміш молока і кефіру в духовку на пару годин при невеликій температурі, то сиру вийде більше. Отриману сироватку також можна пустити в діло: наприклад, приготувати відмінні оладки або використовувати для догляду за зовнішністю.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: