/ / / Мармелад з чорноплідної горобини

Мармелад з чорноплідної горобини - Це Смак

Мармелад з чорноплідної горобини - Це Смак
  • Десерти
  • 60 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Ця солодкість нічим не гірше рахат-лукуму і навіть набагато корисніше

У жовтні вже зібрані всі літні ягоди, зварені компоти та варення, джеми та повидла, а так хочеться з'їсти чогось ароматного і незвичайного. Доводиться йти в магазин, купувати шкідливі солодощі і заварювати трав'яний чай. Але мені завжди хотілося знайти альтернативу і придумати вихід з цієї ситуації.

Зовсім недавно прийшла подруга і принесла з собою мармелад з чорноплідної горобини. Нереальна смакота з натуральних інгредієнтів і ягід, які зараз можна зібрати свіжими, а готується простіше простого.
Оцінка 5/ Голосів 14

Інгредієнти

  • Чорноплідна горобина: 700 г
  • Цукор: 400 г
  • Ванілін: 2 г
  • Агар-агар: 10 г

Як приготувати Мармелад з чорноплідної горобини - Це Смак

  1. Добре промийте горобину в друшляку під проточною водою і видаліть плодоніжки. Намагайтеся вибирати для мармеладу стиглі та соковиті ягоди — так він буде смачнішим.Мармелад з чорноплідної горобини
  2. Подрібніть ягоди блендером до однорідного стану. Додайте цукор і знову добре перемішайте. Якщо ви хочете, щоб мармелад був солодшим, цукру можна взяти більше, ніж зазначено в інгредієнтах.
  3. Сік з м'якоттю вилийте в невелику каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Масу потрібно обов'язково постійно перемішувати, щоб вона не підгоріла.Мармелад з чорноплідної горобини
  4. Розведіть у воді агар-агар і вилийте в перетерту горобину. Також додайте ванілін і прокип'ятити на маленькому вогні ще хвилин 5-7 не перестаючи помішувати.
  5. Зніміть каструлю з плити і вилийте масу в зручну для вас форму. Як тільки мармелад охолоне, він стане досить щільним, щоб розрізати його на шматочки. Готові солодощі можна обваляти в цукрі, подрібнених волоських горіхах або кокосовій стружці.Мармелад з чорноплідної горобини
Цей мармелад стане відмінною альтернативою магазинним цукерок і жувальних солодощів. Якщо сусіди збіжаться на аромат, витікаючий з вашої квартири, не відмовляйте їм у задоволенні спробувати це чудо кулінарії, а в кінці трапези обов'язково поділіться рецептом!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: