/ / / Здоба з повидлом

Здоба з повидлом - Це Смак

Здоба з повидлом - Це Смак
  • Десерти
  • 200 хвилин
  • Складно
  • Порцій: 10

Неперевершена здоба за рецептом моєї бабусі

Бабушкіна здоба була і залишається самою смачною! У минулі часи її булочки, приготовані на дріжджовому тісті майже без молока, на одній воді, виходили пишні, смачні і найголовніше — після такої випічки у мене ніколи не виникало печії. На жаль, дріжджові покупні вироби після поїдання часом залишають такі неприємні наслідки.

Секрет бабусиної випічки виявився простий: тісто необхідно заводити на вологих свіжих дріжджах, настоювати годину і більше, періодично обминаючи тісто. Тільки в такому випадку вийдуть булочки, яких буквально розпирає в духовці. Із задоволенням поділюся її рецептом з читачами «Це Смак».

На жаль, в інгредієнтах неможливо прописати певну кількість борошна, дивіться, скільки «візьме» тісто: щільність рідких складових і вміст клейковини в борошні часто різне. Варення також можна взяти будь-яке, особисто мені більше подобається смородинове або яблучне.
Оцінка 4.6/ Голосів 10

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно: 1-1,5 кг
  • Молоко: 0,5 л
  • Дріжджі: 75 г
  • Яйце: 5 шт.
  • Вершкове масло: 100 г
  • Соняшникова олія: 4 ст. л.
  • Цукор: 150 г
  • Сіль: 1 ч. л.
  • Смородинове варення: 150 г

Як приготувати Здоба з повидлом - Це Смак

  1. Відокремте від зазначеної кількості молока 1 скл., трохи підігрійте. Температура повинна бути на кілька градусів вище кімнатної. В молоко покришіть дріжджі і додати кілька столових ложок борошна, щоб опара вийшла немов густа сметана. Накрийте ємність чистим рушником і відправте в тепле місце без протягів на 2 години.
  2. Далі необхідно додати в опару молоко, змішане з сіллю і олією, а також збиті з цукром яйця. Акуратно перемішайте суміш дерев'яною ложкою, порційно додайте просіяне борошно і замісіть тісто ложкою.
  3. Розімніть вершкове масло (можна і зовсім розтопити, тільки воно не повинно бути гарячим), додайте в тісто, знову перемішайте. Тепер слід гарненько протягом 10-15 хвилин вимісити тісто руками, за необхідності змащуючи долоні рослинним маслом.
  4. Помістіть тісто в глибоку миску або каструлю, накрийте рушником і дайте підійти, обімніть, знову залиште підходити і знову обімніть. Можна приступати до роботи з дозрілим тістом! Для цього присипте стіл борошном і розділіть тісто на 10-12 частин, в залежності від того, якої величини ви хочете спекти булочки.
  5. Потім необхідно начинити булочки варенням. Можна зліпити звичайні пиріжки або трохи почаклувати над формою. Ось кілька ідей.Здоба з повидломЗдоба з повидломЗдоба з повидлом
  6. Викладіть вироби на деко, застелене пергаментом, і дайте їм трохи настоятися при кімнатній температурі, потім відправте в духовку, випікайте протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Готові булочки можете змастити цукровим розчином або рідким медом.
Буває, що випічка доводиться по смаку більше, ніж торти і тістечка: вимішане дбайливими руками тісто, просочена любов'ю кухня робить булочки, пироги, рулети неймовірно смачними. Чого тільки коштує аромат, що тягнеться по квартирі з духовки! Радуйте свою сім'ю душевною випічкою, а щоб приготувати її, не забудьте зберегти рецептик в закладках.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: