/ / / Желе з калини

Желе з калини - Це Смак

Желе з калини - Це Смак
  • Десерти
  • 60 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 1

Краще, ніж варення: як приготувати смачне желе з калини

Ягоди калини — справжнє джерело вітамінів. Вони здавна високо цінуються за свої цілющі властивості, а страви з калини — це одночасно десерт і ліки. Яскраво-червоні ягоди багаті вітаміном А і Е, містять вдвічі більше вітаміну С і в 5 разів більше солей заліза, ніж цитрусові. Калина допомагає в лікуванні гіпертонії, атеросклерозу, гастриту, коліту, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, застуди, спазмів судин.

З калини варять варення, морси, компоти, роблять пастилу, перетирають з медом і роблять дуже смачне желе. Саме його ми і рекомендуємо приготувати, адже воно сподобається навіть затятим супротивникам смаку і аромату калини. Гіркоти і специфічного запаху в десерті немає взагалі, лише одна суцільна користь і смак! Із зазначеної кількості інгредієнтів ви отримаєте 1 літрову баночку желе з калини.
Оцінка 3/ Голосів 21

Інгредієнти

  • Калина: 1 кг
  • Цукор: 1 кг
  • Вода: 2 скл.

Як приготувати Желе з калини - Це Смак

  1. Ретельно переберіть калину, видалите зіпсовані ягоди. Промийте калину в друшляку під проточною водою.
  2. Наберіть у велику каструлю воду майже до самого верху, закип'ятіть, опустіть в окріп друшляк з калиною на 5 хвилин. Це розм'якшить ягоди і прибере з них гіркоту.
  3. За допомогою дерев'яної ложки перетріть калину через сито. В отримане пюре додайте цукор, воду і ретельно перемішайте.Желе з калини
  4. Проваріть суміш на повільному вогні 50 хвилин до загустіння, розлийте по стерилізованим банкам, дайте охолонути при кімнатній температурі і відправте на зберігання в холодильник.Желе з калини
Враховуйте, що желе з калини на зиму застигне остаточно вже в банці. За бажанням можна скоротити кількість цукру до 800 г. Красиве рубіново-червоне калинове желе підійде в якості начинки для пирогів, прикраси для тортів. Вітамінна заготівля з простої дачної ягоди стане для вас корисними ласощами, яке можна їсти прямо з банки.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: