/ / / Сливовий фруктовий мармелад на зиму

Сливовий фруктовий мармелад на зиму - Це Смак

Сливовий фруктовий мармелад на зиму - Це Смак
  • Десерти
  • 80 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 6

Рецепт домашнього мармеладу із слив: ідеальний для заготівлі на зиму! Щільний, густий, чудово тримає форму.

Ваші діти забудуть одвічне: «Хочу цукерку!», тому що тепер вони будуть бажати тільки — домашній мармелад! І дійсно, кому потрібні ці хімічні карамельки і сумнівної якості шоколаду якщо в будинку є натуральні солодощі?

<strong«Це Смак» з цієї нагоди до вас з відмінним рецептом мармеладу із слив. Сливи ми вибрали не даремно — в них міститься велика кількість пектину, достатньо, щоб ласощі добре застивали і утримувало форму.

Із зазначених інгредієнтів готового мармеладу вийде приблизно 3 банки по 200 мл.

Увага! У рецепті вказано кількість свіжого кореня імбиру — 1 ст. л. Якщо захочете використовувати імбир сушений мелений, 1 ч. л. буде достатньо.
Оцінка 3.8/ Голосів 33

Інгредієнти

  • Зливи: 1 кг
  • Цукор: 1 кг
  • Імбир: 1 ст. л.
  • Лимон: 1 шт.

Як приготувати Сливовий фруктовий мармелад на зиму - Це Смак

  1. Сливи розділіть на половинки, видаліть кісточки. Складіть фрукти в товстостінну каструлю, додайте сік лимона і цукор. Поставте каструлю на слабкий вогонь, перемішайте вміст і доведіть до кипіння. Коли виділиться достатньо соку, додайте тертий імбир. Варіть 20 хвилин.
  2. Протріть масу через сито. Отримане пюре перелийте в каструлю і поверніть на плиту. Уварюйте на слабкому вогні приблизно годину. Перевірте готовність: капніть трохи пюре на тарілку, якщо не розтечеться — припиняйте варіння.
  3. Розкладіть гарячий мармелад по стерилізованим банкам, загорніть, укутайте, залиште на 8 годин.
Порада. Частину мармеладу розлийте по силіконових формочках і поставте в холодильник. Коли застигне, посипте цукровою пудрою або кокосовою стружкою, подайте з печивом і фруктами до чаю. Приємного апетиту!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: