/ / / Яблучне повидло з какао

Яблучне повидло з какао - Це Смак

Яблучне повидло з какао - Це Смак
  • Десерти
  • 80 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Шоколадне яблучне повидло: густе-густе, наче масло, і нестримно ароматне!

Яка найпопулярніша начинка для солодких булочок, пирогів і пиріжків? Звичайно ж, яблучне повидло! Зберегло смак і аромат соковитих фруктів надзвичайно густе, воно відмінно вписується в будь-який рецепт домашньої випічки.

«Це Смак» надає вам простий, але не без вишуканості рецепт яблучного повидла. Пропонуємо додати какао — надати кисло-солодких яблук шоколадні нотки. З таким доповненням не те що пироги — шматок звичайного хліба стане ласощами!

Порада. Якщо у яблук шкірку не зрізати, консистенція повидла буде неоднорідною. Але в шкірці, а також серцевини яблук міститься найбільше цінного пектину, який забезпечує заготівці необхідну густоту. Пропонуємо зрізати шкірку, видалити серцевину, але все це добро не викидати, а зварити окремо в сотейнику. Пектин з отриманої маси відіжміть через два шари марлі в каструлю з повидлом.

Важливий нюанс: в інгредієнтах вказана вага вже очищених від шкірки і серцевини яблук. З наведеної кількості вийде приблизно 1 л повидла.
Оцінка 4/ Голосів 18

Інгредієнти

  • Яблуко: 1 кг
  • Цукор: 250 г
  • Какао-порошок: 2,5 ст. л.
  • Вода: 50 мл

Як приготувати Яблучне повидло з какао - Це Смак

  1. Яблука вимийте, очистіть від шкірки, розріжте на четвертинки, вирізати серцевини. М'якоть наріжте довільними скибочками, складіть у товстостінну каструлю.
  2. У каструлю влийте воду, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Після цього зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте яблука до м'якості.
  3. Окремо поставте тушкуватися яблучну шкірку і серцевинки. Якщо потрібно, додайте 1-2 ст. л. води. Коли вміст сотейника стане м'яким, відкиньте його на друшляк, застелений складеною вдвічі марлею. Рідина і віджата через марлю пюре додайте в каструлю з яблуками.
  4. Коли яблука будуть готові, злегка остудіть їх. Після цього пюрируйте блендером або перетріть через сито. Додайте цукор, какао і ретельно перемішайте. Масу поверніть на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10-15 хв.
  5. Готове повидло розкладіть по стерилізованим сухим банкам, закатайте. Переверніть банки, укутайте, залиште до повного охолодження.Яблучне повидло з какао
Домашнє яблучне повидло — відмінний привід пустити в справу дрібні прим'яті яблука. Зауважте: прим'яті, але не підгнилі. Якщо варити не в каструлі, а в тазу, рідина випарується швидше. Обов'язково помішуйте пюре, поки вона вариться, щоб не пригоріло.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: