/ / / Абрикосовий джем з апельсинами

Абрикосовий джем з апельсинами - Це Смак

Абрикосовий джем з апельсинами - Це Смак
  • Десерти
  • 50 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Густий джем з абрикосів всього за 30 хвилин! З ложки не стікає, смак приголомшливий.

Як справжні шанувальники всього прекрасного, ми «Це Смак» не змогли залишитися байдужими до цього шедевру. Ділимося рецепт джему і не простого, а золотого! Ми не з'їхали з глузду, адже і апельсини, абрикоси, з яких він готується, окремо яскраво-помаранчеві, ну а разом вони з'єднуються в красивий бурштиновий колір.

Абрикосовий джем виходить незвичайно густим, щільним з ніжним ароматом цитрусових. Солодкість абрикосів і апельсинів врівноважує лимонний сік, якщо бажаєте, додайте його побільше.

Порада. Любите нестандартні поєднання — додайте жменю різаних волоських горіхів в процесі варіння і 100 мл коньяку в кінці. Вийде гурмански терпко, незвично, але дуже смачно.
Оцінка 4/ Голосів 22

Інгредієнти

  • Абрикоси: 1,2 кг
  • Апельсин: 3 шт.
  • Цукор: 750 г
  • Лимонний сік: 1 ст. л.

Як приготувати Абрикосовий джем з апельсинами - Це Смак

  1. Абрикоси вимити, переберіть, видаліть кісточки. Половинки помістіть в товстостінну каструлю.
  2. Апельсини вимити, помістіть в миску, залийте окропом і залиште на кілька хвилин. Цитрусові витріть насухо серветкою, цедру натріть на тертці з дрібними отворами. Решту білу шкірку зніміть, часточки відокремте одну від іншої. Плівки і видаліть кісточки, м'якоть наріжте великими шматочками і додайте до абрикос.
  3. Влийте в каструлю лимонний сік, додайте цукор і ретельно перемішайте. Поставте ємність на вогонь, доведіть вміст до кипіння. Варіть на слабкому вогні 15 хвилин, час від часу перемішуйте масу.
  4. Зніміть каструлю з плити, вміст пюрируйте блендером. Поверніть джем на вогонь, знову доведіть до кипіння. Варіть ще 15 хвилин.
  5. Гарячий джем розлийте по стерилізованим банкам і закатайте. Ємності переверніть, укутайте і залиште остуджуватися.Абрикосовий джем з апельсинами
Густий джем з абрикосів чудово поєднується з млинцями, оладками, рум'яними грінками і твердим сиром. Першокласна начинка для пісочних пирогів і печива: ніколи не витече. Встигніть поділитися рецептом з друзями, поки сезон!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: