/ / / Джем з червоної смородини в мультиварці

Джем з червоної смородини в мультиварці - Це Смак

Джем з червоної смородини в мультиварці - Це Смак
  • Десерти
  • 50 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Бездоганне варення зі смородини: коли застигне, більше схожий на мармелад.

Ой як недовгий сезон червоної смородини! Ягоди швидко дозрівають, буквально за кілька днів можуть переспіти і обсипатися. Тому як тільки помітите, що кущики смородини одягли червоні сережки, готуйтеся швидше пустити урожай у справу. А відповідний рецепт, вважайте, що у вас вже є.

Вітамінний джем з червоної смородини виходить досить густим за рахунок природного вмісту пектину в ягодах. Желеподібної консистенції, він відмінно набирається в ложку і не розтікається при намазуванні.

«Це Смак» радить приготувати джем в мультиварці: прилад підтримує потрібну температуру, запобігає інтенсивне кипіння і пригорання пюре. Джем зберігає ніжний аромат і кислинку свіжих ягід.
Оцінка 3.8/ Голосів 15

Інгредієнти

  • Червона смородина: 1,5 кг
  • Цукор: 1,5 кг
  • Вода: 200 мл

Як приготувати Джем з червоної смородини в мультиварці - Це Смак

  1. Смородину відокремте від гілочок, промийте, покладіть в чашу мультиварки, влийте воду. Увімкніть на приладі режим «Варка», встановіть час 5 хвилин. Відлік зазвичай починається з моменту закипання.
  2. Вийміть чашу з мультиварки, вміст злегка остудіть. Викладіть ягоди в сито і протріть. Сік і перетерте пюре без кісточок і шкірки поверніть назад в чашу мультиварки.
  3. Додайте цукор, перемішайте. Увімкніть режим «Гасіння» на 10 хвилин після закипання. Поки джем вариться, стерилізуйте банки і кришки.
  4. Гаряче пюре розлийте в простерилізовані банки, закатайте. Банки переверніть, укутайте і залиште до охолодження.Джем з червоної смородини в мультиварці
Перейдіть за посиланням, щоб потрапити на рецепт класичного джему з червоної смородини. Він готується без мультиварки в звичайній каструлі. Вдалих вам закаток! Будь ласка, не забудьте поділитися рецептом з друзями.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: