/ / / Як запекти яблука в тісті

Як запекти яблука в тісті - Це Смак

Як запекти яблука в тісті - Це Смак
  • Десерти
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 4

Яблука, запечені в тісті: простий і в той же час незвичайний десерт. Чудово тане структура!

Ви знали, що з запечених яблук ми отримуємо більше користі, ніж з свіжих фруктів? Вітаміни при такій обробці майже не втрачаються, зберігається і залізо. Але до всього підвищується вміст пектину — антиоксиданту, що сприяє виведенню токсичних речовин. Запечені яблука показані при дієті: налагоджують роботу печінки, жовчного міхура, нирок, покращують перистальтику кишечника.

Щоб корисна їжа не асоціювалася з чимось нудним, пропонуємо запекти яблоки в тісті. Штрейзель — так називається крихта з пісочного тіста, під якою будуть готуватися яблука. Втім, правильніше в цьому випадку буде: під тістом. Вийде щось середнє між тістечком і пирогом. Яблука швидко пускають сік і печуться вже в ньому. Тісто потім цей сік вбирає і зберігає, зверху ж утворюється ламка скоринка.

Для приготування десерту підійдуть будь-які солодкі або кисло-солодкі фрукти — тут вже орієнтуйтеся на свій смак. Замість апельсинового соку можете використовувати свіжовичавлений лимонний.
Оцінка 4.9/ Голосів 82

Інгредієнти

  • Яблуко: 4 шт.
  • Апельсиновий сік: 50-60 мл
  • Цукор: 6 ст. л.
  • Кориця: 0,5 ч. л.
  • Пшеничне борошно: 1 скл.
  • Вершкове масло: 80 г
  • Ванільний цукор: 0,5 ч. л.

Як приготувати Як запекти яблука в тісті - Це Смак

  1. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, розріжте навпіл. На кожній половинці зробіть поздовжні надрізи. Викладіть яблука в підготовлену форму опуклою стороною вгору.
  2. Приготуйте заливку. Для цього до апельсинового соку додайте 3 ст. л. цукру і корицю. Ретельно перемішайте до отримання однорідної кашки.
  3. Отриманою ароматною сумішшю щедро змастіть половинки яблук. Надішліть форму в духовку на 25 хвилин при 200 градусах. Приблизно на десятій хвилині запікання полити яблука соком, що виділився.
  4. Приготуйте штрейзель. Змішайте борошно, 3 ст. л. звичайного цукру і ванільний цукор. Додайте розм'якшене при кімнатній температурі масло. Швидкими рухами пальців розітріть суху суміш з маслом до стану крихти. Приберіть в холодильник до закипання.
  5. Запечені яблука щедро посипте штрейзеля (з гіркою). Решту крихту насипте між яблуками, щоб вона ввібрала сік. Випікайте десерт протягом ще 15-20 хвилин при 220 градусах.
Подавайте запечені яблука зі збитими вершками або кулькою ванільного морозива. Просто, незвично і фантастично смачно! А поки ви насолоджуєтеся цим чудовим десертом, будь ласка, поділіться його рецептом в соцмережах з друзями.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: