/ / / Як приготувати цукати

Як приготувати цукати - Це Смак

Як приготувати цукати - Це Смак
  • Десерти
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Магія аромату і смаку: швидкий рецепт цитрусових цукатів

У холодну пору року лікарі і дієтологи радять збільшити в раціоні кількість продуктів, які містять багато вітаміну С. У число таких входять броколі, болгарський перець і, звичайно ж, лимони та апельсини.

Для того, щоб ви могли взяти максимальну користь від цитрусових, наша редакція підготувала для вас рецепт приготування домашніх цукатів. Повірте, такої смакоти у вас вдома вже не їли давно!
Оцінка 4.9/ Голосів 9

Інгредієнти

  • Апельсин: 6 шт.
  • Цукор: 400 г
  • Вода: 200 мл
  • Сіль: 1 ч. л.
  • Лимонна кислота: 1 ч. л.

Як приготувати Як приготувати цукати - Це Смак

  1. Апельсини промийте під проточною водою і очистіть їх. Шкірку залийте водою і доведіть до кипіння на середньому вогні. Проваріть протягом 10 хвилин. Потім промийте шкурки в ситі холодною водою, знову покладіть в каструлю, налийте води, додайте солі і проваріть ще 10 хвилин. Шкірку знову промийте, а потім проваріть в третій раз, за тією ж схемою, що і в другій.
  2. Одну половину охололих апельсинових шкірок наріжте тонкими смужками шириною не більше 0,5 см, а другу — кубиками. Візьміть дві невеликі каструлі, всипте в кожну з 200 г цукру, влийте по 200 мл води і дайте закипіти.
  3. Окремо в сироп опустити нарізану різними способами шкірку і варіть в ньому близько 35 хвилин. Коли шматочки стануть майже прозорими, додайте по пів ложки лимонної кислоти.
  4. Шкірку, нарізати смужками, відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвій рідині. Потім розкладіть їх на застеленому пергаментному папері деко і запікайте при 50-70 °C близько півгодини. Готові цукати трохи остудіть і кожен обваляйте в цукрі.
  5. Цукати, порізані кубиками, разом з сиропом розкладіть по банках з герметичними кришками. Подавайте їх як самостійний десерт, а також використовувати як добавку до морозива або прикраси для тортів.
Цукати допоможуть створити неймовірно затишну атмосферу під час сімейної вечері завдяки неповторному аромату і смаку. Також вони стануть чудовою альтернативою магазинним цукерок і печеньям цей десерт несе в собі тільки користь. Готуйте із задоволенням і обов'язково діліться з друзями новими рецептами!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: