/ / / Як приготувати качку на Новий рік

Як приготувати качку на Новий рік - Це Смак

Як приготувати качку на Новий рік - Це Смак
  • Закуски
  • хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 7

Ароматна глазурована качка з оригінальною начинкою: суцільне задоволення

Фарширована качка традиційно асоціюється із зимовими святами — Новим роком та Різдвом. Особливо актуальною буде птах в рік свині. Як правило, качку фарширують яблуками і апельсинами, але ми пропонуємо більш оригінальний варіант: з ананасами, айвою і пряними травами. Так ця гаряча страва вийде особливо соковитою, ароматною і незвичайною.

Вам знадобляться дві банки ананасів: в одній шматочки фруктів, у другій — шайби. Хоча можна взяти тільки шайби і потім нарізати. Особливо смачною качка вийде, якщо доповнити її журавлинним або полуничним соусом.
Оцінка 3.3/ Голосів 54

Як приготувати Як приготувати качку на Новий рік - Це Смак

  1. Вимийте качку, просушіть тканинною серветкою.
  2. Розімніть половину масла. Додайте подрібнений часник, поперчіть, посоліть. Перемішайте, натріть качку зовні і всередині. Залиште маринуватися протягом декількох годин, а краще на ніч. Залишився маринад відкладіть для начинки.
  3. Злийте в окрему миску сироп з обох банок з ананасами. Наріжте айву кубиками, приблизно рівними за розмірами шматочками ананасів, залиште кілька великих кружалець для прикраси.
  4. Змішайте кубики айви і шматочки ананасів із залишками маринаду, начиніть сумішшю качку. Те, що не помістилося, викладіть на дно змащеної маслом форми разом з ароматними травами, полийте сиропом. Помістіть у форму качку. Запікайте близько півгодини при 180-200 градусах.
  5. Для глазурі змішайте оцет, мед, гірчицю і соєвий соус. Дістаньте качку, прикрасьте її ананасами і кружечками айви. Полийте соком з форми, змастіть глазур з допомогою силіконової пензлики, повторюйте це приблизно кожні 10 хвилин.
Готову фаршировану качку викладіть на красиве блюдо і сміливо ставте в центр столу: домашні будуть у захваті. Обов'язково приготуйте цю смачну качку і поділіться її рецептом з друзями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: