/ / / Карамель з гарбузовим насінням

Карамель з гарбузовим насінням - Це Смак

Карамель з гарбузовим насінням - Це Смак
  • Десерти
  • 90 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 6

Не викидай гарбузове насіння у відро для сміття! Використовуй їх для ніжного бюджетного десерту.

У осінній сезон гарбуз — ходовий продукт. Її додають у пироги, рагу, з неї роблять каші і випічку. Іноді з-за всіх переваг помаранчевої м'якоті гарбузове насіння залишаються непоміченими. Найчастіше їх просто викидають разом з непотрібними волокнами. Мало хто здогадується, що карамель і насіння гарбуза просто створені один для одного!

Сьогодні редакція «Це Смак» познайомить вас з італійським десертом з вершковою карамелі, який подається виключно з козинаки з гарбузового насіння. Окремо обидві цих складових хороші, але тільки разом перетворюються в десерт з ефектним смаком.
Оцінка 4/ Голосів 1

Інгредієнти

  • Вершки: 300 г
  • Цукор: 290 г
  • Молоко: 200 мл
  • Гарбузове насіння: 200 г
  • Яйце: 4 шт.
  • Кава: 100 мл

Як приготувати Карамель з гарбузовим насінням - Це Смак

  1. Готуємо вершкову карамель. 140 г цукру, поставте на вогонь, додайте 2 ст. л. води і дайте йому перетворитися в золотисту карамель. Потім залийте її залишками води і перемішайте, зніміть з вогню і дайте охолонути.Карамель з гарбузовим насінням
  2. Збийте чотири жовтка і одне яйце з молоком. Додайте до карамелі разом з вершками і кави, перемішайте. Поверніть суміш на вогонь і доведіть до кипіння.
  3. Розлийте вершкову карамель по формах (шість формочок для кексів), поставте їх в каструлю і залийте водою так, щоб формочки були покриті нею на дві третини. Тримайте в духовці на водяній бані протягом години при 170 градусах.
  4. Поки готується вершкова карамель, підсушіть насіння гарбуза в печі (близько 7 хвилин), очистіть їх від лушпиння.Карамель з гарбузовим насінням
  5. Для козинаків використовуйте залишки цукру: розтопіть його на вогні з парою ложок води, змішайте з насінням і викладіть на пергаментний папір. Розрівняти лопаткою і відправте в духовку ще на 7 хвилин.
  6. Готові козинаки, поки вони ще м'які, наріжте на тонкі брусочки. Вершкову карамель подавайте, прикрасивши ними зверху.Карамель з гарбузовим насінням
Поєднання вершковою і більш звичною карамелі з насінням — хід конем. Незважаючи на однакову основу, смаки різні, відтіняють один одного. В результаті виходить дуже ніжний бюджетний десер з вишуканим смаком і виглядом. Карамель — найпростіша солодкість, але саме вона зараз на піку популярності. Згадайте хоча б рецепт солоної карамелі, яку змітають з прилавків ще до обіду. Якщо вам сподобався наш рецепт, збережіть його, щоб не втратити.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: