/ / / Торт «Шоколадний Дюк»

Торт «Шоколадний Дюк» - Це Смак

Торт «Шоколадний Дюк» - Це Смак
  • Десерти
  • 80 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Торт без борошна по-одеськи: скільки не приготую, змітають зі столу вже в перші 5 хвилин

Якщо час підтискає, а сім'я вимагає чогось солоденького, на виручку приходять швидкі рецепти. Фруктове смузі, яблучна шарлотка і сметанний кекс вже трохи набридли, тому я вирішила поекспериментувати і приготувати щось нове.

Згадала, як бабуся-одеситка до кожного нашого приїзду пекла неймовірний торт «Шоколадний Дюк». Вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і, що найголовніше, — ні грама муки! Швидше діставайте необхідне і готуйте разом з нами!
Оцінка 4.8/ Голосів 36

Інгредієнти

  • Чорний шоколад: 450 г
  • Вершкове масло: 250 г
  • Цукор: 150 г
  • Яйце: 6 шт.
  • Вершки: 250 мл
  • Сіль: 1 щіпка

Як приготувати Торт «Шоколадний Дюк» - Це Смак

  1. 350 г розм'якшеного шоколаду разом з половиною вершків розігріти в сотейнику, а потім доведіть до кипіння. Після того, як шоколад повністю розчиниться, додайте в суміш щіпку солі і вершкове масло. З допомогою віночка доведіть масу до однорідного стану.Торт «Шоколадний Дюк»
  2. Яйця збийте з цукром, поки маса не збільшиться в об'ємі приблизно в 3 рази. Поступово, з допомогою столової ложки, введіть яйця в шоколад з вершками, постійно помішуючи їх.Торт «Шоколадний Дюк»
  3. Форму для випікання діаметром 24 см вистелити пергаментом і поставте в миску з гарячою водою, яка повинна покривати близько 1-2 см зовнішньої стінки форми.Торт «Шоколадний Дюк»
  4. Тісто викладіть на пергамент і відправте в холодну духовку. Потім виставте температуру 150 °C і випікайте десерт не більше 45 хвилин, не відкриваючи духовку на протязі всього часу. Потім вимкніть його і залиште торт всередині на 1 годину, до повного охолодження. Вийміть його з форми і відправте в холодильник на 6 годин.Торт «Шоколадний Дюк»
  5. Для приготування глазурі в невеликій ємності змішайте 125 мл вершків, 100 г шоколаду. Постійно помішуйте, поки маса не стане однорідною. Дайте глазурі трохи охолонути, а потім полийте нею весь торт і залиште при кімнатній температурі на кілька годин.
Готовий шоколадний торт можна прикрасити подрібненими горіхами, сухофруктами або цукерками. Він стане не тільки відмінним недільним десертом, а й шикарним святковим тортом, достатньо лише вставити в нього свічки. Готуйте із задоволенням і не бійтеся експериментувати на кухні разом з нами!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: