/ / / «Наполеон» зі згущеним молоком

«Наполеон» зі згущеним молоком - Це Смак

«Наполеон» зі згущеним молоком - Це Смак
  • Десерти
  • 75 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Легендарний торт «Наполеон» з повітряним прошарком з безе з волоськими горіхами

Коли вибираєш, како би це торт спекти, постійно розриваєшся між улюбленими різновидами цього десерту: крем хочеться ніжний і не надто солодкий, щоб коржі просочилися, але в той же час не втратили свою текстуру і ось безе теж хотілося б додати. Раніше ми думали, що з таким десертом потрібно буде провозитися дві доби, виявляється, ні.

Хочемо поділитися з вами новим ексклюзивним рецептом обожнюваного усіма «Наполеона» з дуже цікавим наповненням. Такого десерту ви ще точно не пробували, але повірте, одразу після першого шматочка він стане вашим улюбленцем!
Оцінка 4.8/ Голосів 10

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно: 550 г
  • Розпушувач: 1,5 ч. л.
  • Маргарин: 300 г
  • Сметана: 200 г
  • Яєчний жовток: 6 шт.
  • Яєчні білки: 6 шт.
  • Цукор: 270 г
  • Волоські горіхи: 200 г
  • Вершкове масло: 500 г
  • Згущене молоко варене: 1 шт.
  • Згущене молоко: 1 шт.

Як приготувати «Наполеон» зі згущеним молоком - Це Смак

  1. Замісіть тісто: змішайте розпушувач з борошном. Більшу частину суміші пересипте в глибоку ємність. Використовуючи велику тертку, перетріть холодне вершкове масло з борошном, додайте борошно і перетирайте інгредієнти руками до стану крихти.
  2. В окремому посуді збийте жовтки зі сметаною, влийте отриману суміш в борошно і замісіть тісто, накрийте його харчовою плівкою і відправте на 30 хвилин у холодильник.
  3. Охолоджені білки збийте до стану пухнастої піни, всипте цукор і продовжуйте збивати до тих пір, поки піна не стане ще густіше.
  4. Очищені волоські горіхи помістіть в блендер і подрібніть до стану середньої крихти, акуратно з'єднайте її з білками.
  5. Охолоджене тісто гарненько обімніть і розділіть на 7 однакових частин.«Наполеон» зі згущеним молоком
  6. Викладіть на пергаментний папір одну частину тіста, накрийте його іншим листом пергаменту і розкачайте в тонкий круглий пласт, акуратно зніміть папір та порівняйте корж, приклавши до нього велику кришку і обрізавши нерівні краї.
  7. Обрізки тіста не викидайте, з них ви зможете розкачати повноцінний восьмий корж. Змастіть пласт тіста сумішшю зі збитих білків і горіхів і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.«Наполеон» зі згущеним молоком
  8. По черзі виконайте те ж саме ще з 5 коржів. Два, що залишилися перемазувать не потрібно.«Наполеон» зі згущеним молоком
  9. Приготуйте крем. Гарненько збийте розм'якшене вершкове масло з вареним згущеним молоком. Щоб крем не розшарувався, масло та згущене молоко повинні бути однієї температури. В отриману масу влийте звичайну згущене молоко і перемішайте до однорідності.
  10. Коли всі коржі з безе охолонуть, починайте збирати торт: щоб перший корж не совався по страві, змастіть його невеликою кількістю крему, зверху викладайте коржі і промазуйте їх кремом. Накрийте торт коржем без безе і трохи притисніть його, щоб трохи вирівняти десерт.«Наполеон» зі згущеним молоком
  11. Промажте боки і верхівку солодоща. Залишився восьмий корж покришіть і прикрасьте бортики торта. Залиште солодкість на ніч при кімнатній температурі, щоб коржі гарненько просочилися.«Наполеон» зі згущеним молоком
За смаком нагадує торт «Золотий ключик», а хрустке безе навіює спогади про легендарний «Київський торті». Все в цьому солодощі чудово: досконалий крем, трохи листкове тісто, яке не розвалюється і чудово просочується. Частування виходить досить великим і ситним, ідеальний святковий варіант. Обов'язково приготуйте цю смакоту на вихідних та поділіться рецептом з друзями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: